Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a legnagyobb tévhit a...

Mi a legnagyobb tévhit a saját szakmádon belül, amit az emberek nagy része helytelenül ismer?

Figyelt kérdés

tegnap 11:02
 1/8 A kérdező kommentje:

Kezdem én. A vasúti átjárót biztosító fényjelző berendezés villogó fehér fénye az emberek 99%-a szerint azt jelenti, hogy a berendezés működik. Ez azonban nem így van, a vonatkozó közúti és vasúti szabályok szerint egyaránt a villogó fehér fény az áthaladást engedélyezi. Nem jelenti azt, hogy működik a berendezés, azt főleg nem, hogy jól működik, azt meg a legkevésbé sem, hogy nem fog vonat jönni. Engedélyezi az áthaladást – ennyit jelent, se többet se kevesebbet.

Hasonló tévhiteket várok a saját szakmátokból! 🙂

tegnap 11:04
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Köszi, ez hasznos infó volt :)

Én fordító vagyok. Az emberek 99%-a úgy gondolja, hogy a fordító és a tolmács ugyanaz a szakma, nincsen különbség, ha valaki írásban képes jól fordítani, akkor ez szóban is így van, és fordítva. Pedig ez két külön szakma, egy kiváló fordító lehet csapnivaló tolmács, egy remek tolmács lehet borzasztó fordító, a kapcsolódási pontjuk, hogy egy adott nyelvről ültetnek át szöveget egy célnyelvre.

tegnap 11:59
 3/8 anonim ***** válasza:
20%

Tevhitek:

-Ha muszerfalon vilagit egy hibajelzes, csak gepre kell tenni es kiutni.

-Motornak a magas fordulat rossz, az alacsony (2000 alatti jo).

-Ausztriaban kotelezo a teligumi

-Fluorid jo a fogknak

-Fogkremet be kell vizezni

tegnap 12:10
 4/8 kutyafule4 ***** válasza:
63%
#3 akkor te egy fogász autószerelő kamionos vagy?
tegnap 12:43
 5/8 anonim ***** válasza:
78%
Hogy a HR-es dönt arról kit vesznek fel. Nem! A HR-es előszűr illetve véleményt fogalmazhat meg arról, hogy te személyileg és formailaig beleillesz-e a munkakörbe. Pl nem fogok javasolni olyan embert ügyfélszolgálatosnak, akiből 2 mondatot nem tudok kihúzni. De a végső döntést a vezetőm hozza meg, ha ő fel akarja venni nekem ebbe nincs beleszólásom. Én max a felvétel tényét közlöm.
tegnap 12:51
 6/8 anonim ***** válasza:
81%
PL. ha tudok (akármilyen programnyelven) programozni, akkor mindent meg tudok oldani ami telefonnal vagy számítógéppel kapcsolatos :D
tegnap 12:52
 7/8 anonim ***** válasza:
75%

Rengeteg van.

- a tablettás élősködő elleni szerek hazavágják a kutya máját és/vagy a veséjét (ezek jelenleg a legmodernebb, a leghatékonyabb és legbiztonságosabb szerek)

- idős kutyának árt az oltás (pedig sokkal nagyobb baj, ha amúgy is rozzantan, idősen lesz beteg, mintha fiatalon könnyebben átvészel valamit)

- a kutya, macska lázát az orr nedves / száraz állapotán lehet megítélni (semmi összefüggés nincs)

- macskának fontos alutasakos kaján élnie (aminek a 80%-a nedvesség meg ízfokozó, alig van benne tápanyag)

- nyúlnak, tengerimalacnak tápon kell élnie (szénán kell élnie, a táp max. nasi, de teljesen el is hagyható)

Nincs időm tovább gépelni.

tegnap 13:05
 8/8 anonim ***** válasza:
75%

A bank azt a pénzt adja ki hitelnek, amit más betesz kamatozni. A valóságban ez a kettő (majdnem) teljesen független egymástól.

Viszont ennek az ellentettje sem igaz, vagyis a kiadott hitel nem növeli az összes pénzmennyiséget, mivel a bank lekönyveli a másik oldalról is.

tegnap 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!