A munkahelyeink.hu-t es az Indeed-et miért cenzúrázzák ilyen pofátlan módon? Van-e olyan nagyobb munkahely-értékelő oldal, ahol szabad a véleménynyilvánítás?
Nyilván költői kérdés, az összes cég, munkaerőközvetítő, értékelőoldal, média jobb és baloldallal együtt egy undorító kartellként működik, ahol csak azt olvashatja az ember, hogy a bérek magasak, hatalmas munkaerőhiány van, szegény cégek már nem győznek milliókért csábítgatni az embereket.
A valóságban egészen mást tapasztalok, villamosmérnökként dolgozom, tehát nem is egy megkeseredett gyári proli vagyok, de nem is programozó vagy orvos.
Megpróbáltam írni egy véleményt mindkét oldalra egy korábbi munkáltatómról, illetve egy cégről, aki jól megszivatott egy többkörös interjú végén benyögött feleakkora ajánlattal, mint amit előre kikötöttem. Van munkahelyem, megtehetem, hogy visszautasítom az ilyen fillérb*szókat, nem arról van szó, hogy most sértődöttségemben kígyót-békát akarnék dobálni mindenkire, de ez a szintű hazudozás és agymosás, ami folyik a médiában, eléggé undorító, próbálnék minden felületet megragadni, hogy a valóságról is legyen szó azért, és ezt tanácsolom másoknak is.
Semmi trágárság vagy ilyesmi nem volt a kommentjeimben, az Indeeden angolul írtam, ahogy szokás, csak kifejtettem a korábbi cégemről hosszabban, hogy nagyon alacsonyak a bérek a megélhetési költségekhez képest, és egy tipikus pályakezdő csere-berélő cégről van szó, ne számítson senki előrelépésre, az interjúztatósról meg, hogy inkorrekt dolognak tartom, hogy így átverik az embert és pénzt/időt rabolnak az embertől, nem ajánlom senkinek, hogy oda jelentkezzen.
Természetesen mindkettőt kimoderálták, mert "nem felel meg az irányelveknek", amik nem mellesleg el sem érhetők sehol közvetlenül, csak akkor küldenek linket róla, mikor törlik a véleményemet. Persze gondolhattam volna, hogy a legfontosabb irányelv, hogy csak szépet és jót szabad írni mindenkiről, nem szabad ebbe a hazug nagytőkés médiakampányba belerondítani.
Indeed-en már azt sem tudják, hogy korlátozzák a hozzáférést az ott megjelenített véleményekhez. Nem hogy írni, már olvasni is csak úgy lehet, hogy kettős hitelesítést kell elvégezni (még sms kódot is küldenek), hogy beléphess. Vicc. Múlt héten mintha eltüntették volna a számokat a "Hasznos volt ez az értékelés?" gombok mellett, hogy ne lehessen látni hányan értettek egyet.
Munkahelyeink.hu teljesen lezüllött. Főleg azokhoz a cégekhez nem lehet beírni, akik fizetnek nekik. Legújabb találmányuk a Facebook fizetett hirdetésként megjelenő kamu "értékelés" leadása. A módszerről részletes leírás is készült itt a gyakorin, ha érdekel, itt megnézheted (a 20-as válasz): https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!