Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek, hogyan tudnám...

Szerintetek, hogyan tudnám fejleszteni magam abból a szempontból, hogy kifejezzem magam és véleményt alkossak, mert úgy érzem nem igazán van fogalmam semmiről, eddig csak úgy csinálgattam dolgokat. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Merüljek bele több témába, és nézzem meg, hogy nekem mely dolgok azok amik szimpatikusak, eddig igazából csak csinálgattam dolgokat, de nem feltétlen érdekelt úgy semmi, hogy megpróbáljam kifejezni azt, hogy mi miért fontos vagy sem. Azt mondanám, hogy csak éldegéltem, de úgy látom, hogy mindenkinek kialakult a személyisége. 20 évesen már úgy érzem, hogy nem ártana, ha lenne véleményem témákban, mert most nem igazán van, emiatt nehéz is beszélgetnem főleg új emberekkel. Nincs egy tipikus világ látásom sem, csak úgy vagyok. Igazából úgy voltam, hogy később majd alakulnak a dolgok, de úgy veszem észre, hogy nem igazán alakult ki semmiről se a véleményem, de így nincs semmi értelme, hogyha nem gondolkodok, vagyis azon szoktam csak, hogy miért ilyen üres az életem.

2023. máj. 5. 08:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Beszélgess sokat. És nem ilyen smalltalk szerű beszélgésre gondolok, hanem olyanra ami érdekes témákat feszeget. Aztán ha neked nincs is véleményed valakinek lesz, aztán azzal vagy egyetértesz, vagy nem. Ha egyetértesz akkor biztos lesz valaki aki nem, vele el tudtok beszélgetni hogy miért igen, miért nem, és ilyenkor kialakul benned a tudniakarás is. Tudni akarod, hogy kinek van igaza, tehát beleásod magad.
2023. máj. 5. 09:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Csak sokszor nehezemre esik beszélgetni, mert félek, hogy hülyeséget mondok, tehát valószínűleg van egy elég erős szociális fóbiám is, viszont ha haverokkal beülünk valahova iszogatni akkor általában tudok beszélgetni véleményt alkotni, de valahogy azon kívül nem feltétlen megy.
2023. máj. 5. 09:33
 3/9 A kérdező kommentje:
Antidepresszánson gondolkodtam, ami helyre billenthetné az agyam kémiáját és nem szoronganék ennyit, mert már kikészít sokszor csak ezzel vagyok elfoglalva és teljesen kimerítem magam azzal és leterhelem az agyamat is azzal, hogy ilyenekkel foglalkozom.
2023. máj. 5. 09:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát a gyógyszereket hagyd inkább.
2023. máj. 5. 09:35
 5/9 A kérdező kommentje:
De pontosan miért? Sok embernek az segített, hogy normális életet éljen és már én is vágyok arra, hogy normálisabb legyek, mert így amit most csinálok sok értelme nincs. Szenvedve felkelek az ágyból, rossz bemennem az Egyetemre, ezen kívül folyamatosan azon idegeskedek, hogy nagyon nem igazán keresnek az emberek és, hogy miért is vagyok ilyen béna, a legtöbb esetben pedig blokkol az agyam és sokszor már a feladataimra sem vagyok képes.
2023. máj. 5. 09:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Azt azért nem nevezném normális életnek ha begyógyszerezve elvegetálsz. Inkább tedd rendbe fejben magadat, menj el pszichológuahoz, próbáld meg összeszedni magad.
2023. máj. 5. 10:27
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom az a baj, nagyon sok idő lenne, hogyha össze szedném magam, és normálisan tudnék beszélgetni emberekkel dolgokról, mert mostanra elment teljesen az önbizalmam. Szerintem hatásosabb lenne a gyógyszer.
2023. máj. 5. 11:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Ezt te tudod, ha élő hulla akarsz lenni és a gyógyszerektől függeni akkor hajrá, de ha szeretnél teljes életet élni akkor az lassabb lesz, de a végén jobban megéri (szerintem).
2023. máj. 5. 11:13
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát nekem jobban megérné a mihamarabbi segítség, mint a helyzet amit most élek át. De még nyilván ez attól is függ, hogy mit fog mondani a pszichiáter. Hogy egyáltalán javasolja-e a gyógyszeres kezelést.
2023. máj. 5. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!