A munkahelyeink.hu-t es az Indeed-et miért cenzúrázzák ilyen pofátlan módon? Van-e olyan nagyobb munkahely-értékelő oldal, ahol szabad a véleménynyilvánítás?
Nyilván költői kérdés, az összes cég, munkaerőközvetítő, értékelőoldal, média jobb és baloldallal együtt egy undorító kartellként működik, ahol csak azt olvashatja az ember, hogy a bérek magasak, hatalmas munkaerőhiány van, szegény cégek már nem győznek milliókért csábítgatni az embereket.
A valóságban egészen mást tapasztalok, villamosmérnökként dolgozom, tehát nem is egy megkeseredett gyári proli vagyok, de nem is programozó vagy orvos.
Megpróbáltam írni egy véleményt mindkét oldalra egy korábbi munkáltatómról, illetve egy cégről, aki jól megszivatott egy többkörös interjú végén benyögött feleakkora ajánlattal, mint amit előre kikötöttem. Van munkahelyem, megtehetem, hogy visszautasítom az ilyen fillérb*szókat, nem arról van szó, hogy most sértődöttségemben kígyót-békát akarnék dobálni mindenkire, de ez a szintű hazudozás és agymosás, ami folyik a médiában, eléggé undorító, próbálnék minden felületet megragadni, hogy a valóságról is legyen szó azért, és ezt tanácsolom másoknak is.
Semmi trágárság vagy ilyesmi nem volt a kommentjeimben, az Indeeden angolul írtam, ahogy szokás, csak kifejtettem a korábbi cégemről hosszabban, hogy nagyon alacsonyak a bérek a megélhetési költségekhez képest, és egy tipikus pályakezdő csere-berélő cégről van szó, ne számítson senki előrelépésre, az interjúztatósról meg, hogy inkorrekt dolognak tartom, hogy így átverik az embert és pénzt/időt rabolnak az embertől, nem ajánlom senkinek, hogy oda jelentkezzen.
Természetesen mindkettőt kimoderálták, mert "nem felel meg az irányelveknek", amik nem mellesleg el sem érhetők sehol közvetlenül, csak akkor küldenek linket róla, mikor törlik a véleményemet. Persze gondolhattam volna, hogy a legfontosabb irányelv, hogy csak szépet és jót szabad írni mindenkiről, nem szabad ebbe a hazug nagytőkés médiakampányba belerondítani.
Ez az egész "munkaerőhiány" maszlag nem szól másról mint hogy a cégek nem hajlandók megfizetni a tapasztalt embereket, akik már nem érik be a hulladék nettó 500-zal, pályakezdőknek meg nem adják meg az esélyt, mert azért a munka jó lenne ha el lenne végezve, lehetőleg ingyen. Ezért aztán rúgnak-kapálnak mindenhol, a média az ő kezükben van, a hülye ember meg azt gondolja, amit a média az agyába rak.
Ha tehetnék ezek a paprikajancsik, törvénybe iktatnák, hogy kötelező legyen nekik dolgozni nettó 150-ért bilincsre verve akár még villamosmérnökként is a 8 éves tapasztalatommal, persze a papíron, ezáltal a statisztikákban az a 150 ezer inkább 1,5 millió legyen, a bilincset meg hívjuk munkavégzést könnyítő kényelmi kiegészítőnek. Folyton az állami támogatásért kuncsorog az összes, igaz ez a multikra mag a magyar seftes vállalkozókra is. Szocializmusban rekedt tehetetlen-szerencsétlen banda...
Tetszik a helyzetleírásod kérdező, hasonló tapasztalataim vannak, és kedvet is kaptam hogy bekommenteljek az összes cégnek ami szivatott. Szerintem is egy nagy komplexum az egész, irodaháépítések-állami támogatások-adókedvezmények-olcsó munkaerő négyszögben. Kezdett jól menni a szekér és az utolsó pillére a gondosan, 30 év alatt kiépített rendszerüknek kicsit megbicsaklott, ez volt a COVID előtt.
Most meg ezt a kiesett lovettát próbálják behajtani rajtunk, minden eszközzel.
Ha csak egy töredékét visszacsurgatnák abból amit az árfolyamokon nyertek, mindenki boldogabb lenne.
Multicégekről beszélek, persze.
A múlt rendszerből itt maradt vezetői mentalitás pedig egyaránt jellemzi a magyar és a multi cégeket, meg az állami szférát is. Nem baj, előbb-utóbb koppannak ezek is.
Na ugye, a szokásos trollok kiélték magukat az elején, aztán megjött az értelmes válasz is.
A mennyitkeresel az jó, az van a legközelebb a realitáshoz, a kérdésben említett kettőt meg el lehet felejteni, az kb. olyan szinten van mint a teleshopos termékek alatti kamukommentek. :D
Csak a mennyitkeresel-en nem lehet kifejezetten céget értékelni, a Google is a fenti kettőt dobja be először. Esetleg a Google véleményekbe lehet még írni, ott nem engednek annyira a cégeknek törölgetni, csak ott meg a legtöbb cégnél kamionosok "gyors rakodás" típusú kommentjei vannak. :D
Ez a gyakori meg ezzel a burkolóinformatikus trollhadsereggel teljesen élhetetlen lett, ráférne egy kőkemény moderálás, ki lehetne gyepálni pl. innen is az 1-es meg 4-es kommentet, mert csak üres személyeskedés, érdemi infót nem tartalmaznak.
6-os vagyok, a mennyitkeresel meg kicsit mintha alá lőne, nem? Vagy csak én keresek egész jól :) Na nem annyit, mint az linkedin freelancer contractorok (haha), de a mennyitkereseleseknél legalabb 25%-kal többet, akármelyik eddigi melómat nézve. 10 éve nyomom.
Viszont sok értékes komment van ott, érdemes lapozgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!