Hogyan szerezhetnék így munkát az IT területén?
21 vagyok, és körülbelül 9 éve kezdtem programozni. Budapesten kezdtem középiskolát az IT területén, de azt félbe kellett szakítanom költözés miatt (Németországba). Ezután egy nyelvkurzust végeztem el, és azóta igen jól beszélem a nyelvet. Közben gyárakban és eladóként dolgoztam.
Most szeretnék visszaköltözni Magyarországra és lehetőség szerint egy backend fejlesztői munkát találni magamnak. Itt egy nagyjából összeszedtem az ismereteimet: [link] (Sárga = erős, Kék = közepes, Zöld = dolgoztam már vele). Mivel érettségim nincs, a magyar álláshirdetések kb. 99%-a kilőve, mivel az első követelmény általában ez.
Ha ezen a területen dolgozol, és tudnál bármilyen hasznos információt megosztani velem azt előre is köszi :)
"Mivel érettségim nincs"
Akkor legyen...
Az érettségi megléte valójában csak egy szűrő. Kiszűrendő azokat, akik csak közmunkára alkalmasak.
Ismerek olyan szakmunkás végzettségűt, akinek nincs érettségije, de műveltsége és a jártasságai a többdiplomásokéval vetekszik, önálló tevékenységből származó jövedelme többszöröse az átlagdiplomás jövedelmének.
Persze, ha 21 éves lenne, azonnal nekiállna az érettséginek (s aztán tovább), de nem 21 éves, hanem annak közel háromszorosa.
Szóval, 21 évesen bőven érdemes nekiugrani a továbbtanulásnak.
Az már mellékes, hogy nappalin vagy meló mellett.
"Erre még nem is gondoltam 🙃"
Akkor semmi keresnivalód komolyabb beosztásban.
Amúgy lazán betudod pótolni főállás mellett is 1-2 év alatt nagyon lassú tempóban az érettségit. Elég egyszerű és akár egyesével is letudsz rakni tantárgyakat, így ha nagyon nem érsz rá, akkor azért szép lassan pótolnám, mert ez azért egy picit ciki és munkakeresés szempontjából sem jó.
Amúgy több olyan kollégám is van, akik otthon vagy bootcampben tanultak és utána felvették őket jó pénzért. Persze leginkább frontendesek. Szerintem ilyen munkát lazán találsz ha jó vagy.
Tedd le az érettségit, angol és német nyelvvizsgát.
Utána jelentkezz multikhoz, ők szeretni szokták a külföldi munkatapasztalatot akármiről legyen szó.
Hát multihoz nem fogsz 8 általánossal bekerülni, hiába van tapasztalatod.
Kisebb cégekhez látok esélyt ott nincs a cég policyba végzettség bevésve szval ha van tapasztalatod és el tudod adni magad akkor oda van esélyed.
Esetleg freelance is működhet.
Estin pedig középsuli+érettségit le kéne tolni minél előbb hogy ne legyen ennyire behatároltak az opcióid. Plusz sok esetben bsc is szükséges a jobb helyekhez, de ezen akkor érdemes gondolkozni, ha odajutsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!