Mit érdemes külföldön elkezdeni jogász diplomával?
Nemrég végeztem a jogi karon, jogász szakon. Van is egy karrierút lehetőség előttem (egy jó ügyvédi irodában, viszonylag kellemes fizetéssel), viszont mindig is nagyon kacsingattam afelé, hogy külföldre költözzek, elsősorban Olaszország, vagy Franciaország.
Az EU-s szerveken kívül milyen munkát vállalnátok ti így? Értelemszerűen nem szeretnék eladó pozícióban elhelyezkedni, de azért közvetetten nem volna gond, ha a végzettségmhez valamennyire kapcsolódna.
Gondolkodtam az ingatlanozáson, az említett országokban elég sok befektető is szokott menni.
Jelenleg csak gondolkodási fázisban vagyok és nem azonnal terveznék csapot-papot magam mögött hagyni, ezért érdekelne, hogy ti, ha külföldre mennétek (ezen két országba), akkor mibe kezdenétek bele?
Bármit.
Csak semmi köze nincs a diplomához.
"Sosem értettem, hogy aki külföldre tart miért pont jogot vegez, mennyi ilyen kérdést láttam már.."
-Létezik egy szűk elit réteg (kb a jogi hallgatók 5%-a), akik azért mennek jogi területre, mert beleszületnek jogász/ügyvéd dinasztiába, akiknek a szülei, nagyszüleiy dédszülei stb... ügyvédek voltak és rendelkeznek széleskörű kapcsolatokkal és bejáratott ügyfélkörrel, így már biztosítva van a kiemelkedő színvonalú jövőjük az első pillanattól kezdve.
-A nagytöbbség (kb 95%) pedig teljesen életképtelen, matekhoz, logikus gondolkozáshoz, munkaerőpiaci helyzet átlátásához nem alkalmas egyénekből tevődik össze akik annyit látnak, hogy az orvosok, informatikusok és ügyvédek milliókat keresnek, de az első 2 opció kilőve a komplex gondolkozásmód miatt ezért marad a jogi pálya ahol csak magolni kell, nincs matek, számolás stb... aztán közeledve a diplomázáshoz (vagy diplomázás után) szembesülnek, hogy kapcsolatok nélkül rohadtul nem egyszerű érvényesülni a pályán, mivel többszörösen túltelített és meglévő ügyfélkör / ismerősök nélkül nagyon messze elmarad a bér az áhított fizetéstől. Aztán ezek az emberek próbálkoznak külfölddel -ugyanis ahogy korábban említettem, semmi rálátásuk nincs a munkaerőpiacra- és azt hiszik, hogy MAGYAR jogi diplomával betölthetnek az adott külföldi célországban jogi diplomához kötött pozíciót, holott országonként változó a jog (amit 5 éven keresztül tanulnak az egyetemen) és nyilván nem fogadják el a diplomát.
Szóval ezért van az, hogy ennyi jogász hallgató tesz fel ilyen kérdést.
Kedves 14-es!
Nem tudom mi ez a kisebbségi komplexus, de ha komplex gondolkodásról beszélsz, akkor szívesen adok egy jogesetet, amit “egyszerű gondolkodással”, “józan paraszti ésszel” is biztosan meg tudsz oldani.
Nem is értem az ilyen megszólalásokat..
A jogász szakot szerettem tanulni is és csinálni is. Az egyetemi évek alatt voltam külföldön, tanulmányi úton, ahol rájöttem, hogy lehet a későbbiekben szívesebben képzelném el magam máshol, de ekkor már a harmadik évet fejeztem be az egyetemen. Nem mindenki tudja már az egyetem előtt, hogy esetlegesen nem maradna az országban.
Mindenesetre, a compliance-nek kicsit jobban utána fogok nézni, mert ez, illetve az ingatlan az, ami idáig felmerülhetne más országban is.
14 - es!
Egy elcseszett f@sz vagy, és finoman fogalmaztam!
"életképtelen,..... logikus gondolkozáshoz, munkaerőpiaci helyzet átlátásához nem alkalmas egyénekből tevődik össze akik annyit látnak, hogy az orvosok, informatikusok és ügyvédek milliókat keresnek, de az első 2 opció kilőve a komplex gondolkozásmód miatt ezért marad a jogi pálya ahol csak magolni kell, nincs matek, számolás.."
Ha ilyen qurva okos vagy, akkor próbálj már kimosni valakit a hitelezési vagy tőkebefektési csalás vádja alól a bíróságon, de arrogáns f@szkalap!
Vagy próbálj meg egy adóhiányt megállapító NAV - os határozatból feljelentést írni költségvetési csalás bűncselekményében..
Ide nem elég "csak" büntetőjogásznak lenni, a háttérnormákat is ismerni kell úgy, hogy mennie kell a nemjogászi gondolkodásnak is...
Halvány rózsaszín fingod nincs a jogászi munkáról, de osztott itt az idióta hülyeségeidet a kisebbségi komplexusoddal...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!