Mit érdemes külföldön elkezdeni jogász diplomával?
Nemrég végeztem a jogi karon, jogász szakon. Van is egy karrierút lehetőség előttem (egy jó ügyvédi irodában, viszonylag kellemes fizetéssel), viszont mindig is nagyon kacsingattam afelé, hogy külföldre költözzek, elsősorban Olaszország, vagy Franciaország.
Az EU-s szerveken kívül milyen munkát vállalnátok ti így? Értelemszerűen nem szeretnék eladó pozícióban elhelyezkedni, de azért közvetetten nem volna gond, ha a végzettségmhez valamennyire kapcsolódna.
Gondolkodtam az ingatlanozáson, az említett országokban elég sok befektető is szokott menni.
Jelenleg csak gondolkodási fázisban vagyok és nem azonnal terveznék csapot-papot magam mögött hagyni, ezért érdekelne, hogy ti, ha külföldre mennétek (ezen két országba), akkor mibe kezdenétek bele?
Nem nagyon fogsz tudni, mivel Olasz -és Franciaországban teljesen más a jogrendszer, és minimum felsőfokon kéne beszélned az adott nyelvet.
Próbálj meg valahogy az ügyvédi irodán keresztül kijutni, más lehetőséged nemigen van.
Ezért is kérdeztem, hogy ti mibe kezdenétek kint? Tudom, hogy klasszikus jogászi tevékenységre nincsen lehetőség.
Ti mit csinálnátok?
"Ezért is kérdeztem, hogy ti mibe kezdenétek kint? Tudom, hogy klasszikus jogászi tevékenységre nincsen lehetőség.
Ti mit csinálnátok?"
Elsősorban egy piacképes diplomát szereznék itthon (IT, orvosi, matematikus stb...), majd szereznék 2-3 éves releváns szakmai tapasztalatot majd utána reális esélyekkel, a célországban is normális fizetésért helyezkednék el. A jogi diplomát pedig esetleg wc papírnak használnám, mert kb annyi az értéke.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!