Megteheti a munkáltató, hogy ingyen dolgoztat?
Meg!
Mert mindig talál olyat, akivel megteheti....
Ha senki sem tenné meg, akkor nem működne ez.
De mivel mindig van egy balek, és sokan kiszolgáltatott helyzetben vannak, így ezt kihasználja a munkáltató: kizsákmányol. De Isten nem ver bottal!
Nekem a legelső munkahelyemen jelentette be a főni, hogy akkor ezentúl szombatonként is be kell jönni, de fizetni azt sajnos nem tud érte és akinek ez nem tetszik, az nyugodtan mondjon fel.
Pár hónap múlva becsődölt a bolt.
A kizsákmányolás soha nem marad büntetlenül - csak idő kérdése, hogy a kérdező főnöke is megkapja azt, amit megérdemel.
Akivel meg lehet tenni, azzal megteszik és mindig lesz olyan, akivel meg lehet tenni, ezért tart itt ez az ország és ezért ilyen rossz a munkavállalók helyzete.
Ha senki sem működne együtt, ha senki sem támogatná ezt, ha senki sem asszisztálna, ha senki sem venne részt az igazságtalanságban, akkor, csakis akkor tűnne el!
Amíg azonban kiszolgáltatott emberek vannak és ugye mindenki egyre jobban kiszolgáltatott, addig sajnos a munkáltató bármit megtehet!
"Kirúgás jár azért, hogy annyit dolgozol, amennyiért fizetnek?"
Nem, de hidd el, hogy tudnak olyan helyzetet teremteni, hogy végül önként mondjon fel a munkavállaló!!
"Emiatt plusz pénzt, vagy plusz szabadságot nekem sem adnak.
Elég nagy baj. A nagyobb baj az, hogy nem fogtok össze (már ha többen vagytok érintettek benne) és tesztek ellene.
A rendkívüli munkavégzésért (túlóra) vagy fizetés jár, vagy szabadidőben kell megváltania a munkáltatónak. Olyan nincs, hogy "semmi". Jogilag ez a helyzet.
Természetesen ez ellen csak maga az érintett tehet, ha ezeket a szabályokat a munkáltató nem tartja be. Én nem mehetek oda hőbölögni helyetted.
Én megvívom a saját harcom, ezt sem teszi meg senki helyettem. Meghúzom a határokat...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!