Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mondják mindig itt a...

Miért mondják mindig itt a gyakorikérdéseken, hogy rosszul keresnek az építészek és szólják le?

Figyelt kérdés

Nem vagyok építész, nem tudom mennyit keresnek, viszont szeretném megtudni, és egyik válasz renddszerint nagyon alacsony, másik nagyon magas összeget mondd, nem tudom eldönteni mi az igazság. Láttam olyat is aki 800 ezret írt, de közben minden kérdésnél van olyan válaszoló aki leírja hogy “a mérnöki szakok között legrosszabbul fizetett”, de miért a többi mérnökhöz

lehet csak hasonlítani? Oké, hogy azok között legrosszabb, de ha 800 ezer, az országos átlagban nagyon magas, nem? Miért szólják le MINDIG az építészeket (feltételezem egy, ugyanaz az ember, ha mindenhova ugyanaz van írva), és végül mennyit keresnek komolyan?

2023. szept. 14. 23:10
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
bocs 18-ra reagalva
2024. jún. 16. 21:38
 22/22 anonim ***** válasza:

16,

Azért az, hogy az építészek nem értenek semmihez erős kijelentés.

Egy 100-200 lakásos társasház megtervezése koncepciótervezéstől a kiviteli tervezésig vagy akár csak egy családi ház megtervezése is egy laikusnak enyhén szólva is esélytelen lenne. Nyilván mivel nem rendelkezik épületszerkezeti, építőanyag ismereti, hőtechnikai, tervezéstani, ábrázoló geometriai, geotechnikai és még sok egyéb tudással. Egy társasház esetén a szakági koordinációról és vezetésről már ne is beszéljek, ami önmagában egy művészet.

Ráadásul manapság nem elég “csak” ezekhez érteni és szépen skiccelni. Egy építésznek komoly szoftver ismeretekre is szükség van ha versenyképes akar lenni. Egy archicad tervező szoftver magas szintű ismerete több év, mire rutinszerűen képes használni és ez csak egy a sok közül. A különböző modellező, szimulációs és látványtervező szoftverek még hátra vannak, mert nem áll meg az élet az archicadnél és revitnél. A BIM-ről már ne is beszéljünk. Szóval az a kijelentés, hogy egy építész nem ért semmihez egyszerűen nem igaz. Legfeljebb vannak alacsonyabb és magasabb kvalitással rendelkező építészek. Ebben már lehet nagy a szórás, ahogy más szakmák esetében is.

jan. 29. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!