Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mennétek dolgozni a...

Miért mennétek dolgozni a NAV-hoz?

Figyelt kérdés
Azt hallottam bizonyos esetekben jól jöhet pl. család mellett, és persze nyilván tapasztalatot ad, de azért más nagy cégeknél is lehet azt szerezni. Azt hallottam nem olyan jó a fizu és nem épp vonzó, kiváncsi vagyok miért mennek oda emberek.
2023. szept. 9. 21:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
47%

Kihalásos alapon megy és jó kapcsolatokkal a bekerülés.

Ismerősöm még a párját sem tudta betetetni.

Ismerek ott dolgozókat, valóban rugalmas család mellett és rendszeresen járnak külföldre nyaralni is, szóval a fizu se lehet rossz!

2023. szept. 9. 22:01
 2/12 anonim ***** válasza:
76%
Én személy szerint pénzért mennék dolgozni a NAV-hoz. Tudnának annyit fizetni, hogy elmenjek oda, de nekem sajnos nem fognak.
2023. szept. 9. 22:03
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Azért mert itt van 2 sarokra az irodájuk.
2023. szept. 9. 23:29
 4/12 anonim ***** válasza:
45%
En nem dolgoznek a navnal.
2023. szept. 10. 00:59
 5/12 anonim ***** válasza:
81%

"Kihalásos alapon megy és jó kapcsolatokkal a bekerülés."

Hát ezt nem írom alá.

Nekem semmiféle kapcsolatom nem volt a NAV-val, pályázat útján mégis bekerültem. Most van 2 új kolléga, ők is így kerültek be. Senki nem tolta a szekerünket.

Miért vállaltam?

- Mert 40 fölött nem kellett sehova a versenypiacon.

- Mert kisgyerekes voltam, és ez kizáró ok volt szinte mindenhol, csak nem mondták, hogy azért nem választanak.

- Mert itt voltak olyan rendesek, hogy más munkarendben járhattam dolgozni, mint a többiek azért, hogy elérjem a korábbi buszom, időben odaérjek az óvodába/iskolába.

- Mert minden hétvégém szabad.

- Mert 12 év alatt egyszer kellett csak kötelező jelleggel túlóráznom.

- Mert soha nem volt gond, ha lebetegedtem. Mondjuk 12 év alatt ez kétszer fordult elő, nem többször.

- Mert minden hónapban rendesen megkapom a fizetésem, míg a versenypiacon volt olyan, hogy majd 6 hónapig fényevők voltunk és éltük fel a tartalékainkat, közben járhattam bíróságra, hogy megkapjam azt, ami járt nekem.

- Mert van béren kívüli juttatás, amit én máshol soha nem kaptam.

- Mert akár 3 hétre is el tudok menni egybefüggően szabadságra, amit azelőtt nem tudtam megtenni.

Lehet, hogy a versenypiacon sokkal többet tudnék keresni (efelől azért vannak kétségeim), de legyen inkább ez az alacsonyabb bér, mint bármi más sz@r -> 3 műszak, éjszakázás, cseszegetés, fenyegetettség, kiszolgáltatottság, munkás hétvégék, ünnepnapok, stb.

2023. szept. 10. 06:32
 6/12 anonim ***** válasza:
62%
Ugyanazt tapasztalom, mint az 5-ös, anyukám is most helyezkedett el nemrég, hatvan felé jár. Örülnek, hogy találnak embert, nemhogy kihalásos alapon meg protekcióval vennének fel. Egy diplomás, nyelveket beszélö fiatalnak nyilván nem éri meg, de sok olyan élethelyzet van, akinek megfelelhet, pl máshová nem kell, de így azért mégis van munkája, egyedül neveli a gyerekét, nem tud/akar lediplomázni, stb. Szellemileg azért nem egy nagy kihívás, a fizu is elég pocsék, de anyukámnak csak egy mérlegképes végzettsége van, meg nyelveket sem beszél, csak egy alap angolt, szóval így a piacon, egy multinál sem kapna többet.
2023. szept. 10. 07:33
 7/12 anonim ***** válasza:
45%
Én a felsővezetésbe mennék. Mindenkit kirúgnék, utána bezáratnám a navot, mert mindenki utálja
2023. szept. 10. 09:09
 8/12 anonim ***** válasza:
46%
6# Lehet, számít ki merre él, itt barátnőmet se tudta az ott dolgozó apja bevinni. Többször jelentkeztem én is, még csak interjúra sem hívtak, pedig megfeleltem az elvárásaiknak az adott munkakörre.
2023. szept. 10. 10:13
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

"Szellemileg azért nem egy nagy kihívás,"

Ezt területe válogatja. Én gazdasági társaságot könyveltem évtizedekig. Abba nem őszültem úgy bele, mint most a NAV-nál. :) ->

Nyilván egy ügykezelőnek (iktat/postáz, kb. ennyi a dolga) nem kell olyan széles látókörűnek lennie, akkora tudással rendelkeznie, mint például egy adóellenőrnek, vagy más komplexebb területen dolgozónak.

2023. szept. 11. 05:14
 10/12 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 8-as hozzászólóval!

Nagyon nem mindegy, hogy Pest vagy Borsod, hogy keleti régióban egy pici város vagy valami dunántúli határmenti település, ahonnan mindenki Ausztriába ingázik.

Tuti, hogy az 5-ös és 6-os pesti vagy valami hasonló.

Am. milyen végzettséggel vették fel azt embereket?

2023. szept. 15. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!