Miért mennétek dolgozni a NAV-hoz?
Kihalásos alapon megy és jó kapcsolatokkal a bekerülés.
Ismerősöm még a párját sem tudta betetetni.
Ismerek ott dolgozókat, valóban rugalmas család mellett és rendszeresen járnak külföldre nyaralni is, szóval a fizu se lehet rossz!
"Kihalásos alapon megy és jó kapcsolatokkal a bekerülés."
Hát ezt nem írom alá.
Nekem semmiféle kapcsolatom nem volt a NAV-val, pályázat útján mégis bekerültem. Most van 2 új kolléga, ők is így kerültek be. Senki nem tolta a szekerünket.
Miért vállaltam?
- Mert 40 fölött nem kellett sehova a versenypiacon.
- Mert kisgyerekes voltam, és ez kizáró ok volt szinte mindenhol, csak nem mondták, hogy azért nem választanak.
- Mert itt voltak olyan rendesek, hogy más munkarendben járhattam dolgozni, mint a többiek azért, hogy elérjem a korábbi buszom, időben odaérjek az óvodába/iskolába.
- Mert minden hétvégém szabad.
- Mert 12 év alatt egyszer kellett csak kötelező jelleggel túlóráznom.
- Mert soha nem volt gond, ha lebetegedtem. Mondjuk 12 év alatt ez kétszer fordult elő, nem többször.
- Mert minden hónapban rendesen megkapom a fizetésem, míg a versenypiacon volt olyan, hogy majd 6 hónapig fényevők voltunk és éltük fel a tartalékainkat, közben járhattam bíróságra, hogy megkapjam azt, ami járt nekem.
- Mert van béren kívüli juttatás, amit én máshol soha nem kaptam.
- Mert akár 3 hétre is el tudok menni egybefüggően szabadságra, amit azelőtt nem tudtam megtenni.
Lehet, hogy a versenypiacon sokkal többet tudnék keresni (efelől azért vannak kétségeim), de legyen inkább ez az alacsonyabb bér, mint bármi más sz@r -> 3 műszak, éjszakázás, cseszegetés, fenyegetettség, kiszolgáltatottság, munkás hétvégék, ünnepnapok, stb.
"Szellemileg azért nem egy nagy kihívás,"
Ezt területe válogatja. Én gazdasági társaságot könyveltem évtizedekig. Abba nem őszültem úgy bele, mint most a NAV-nál. :) ->
Nyilván egy ügykezelőnek (iktat/postáz, kb. ennyi a dolga) nem kell olyan széles látókörűnek lennie, akkora tudással rendelkeznie, mint például egy adóellenőrnek, vagy más komplexebb területen dolgozónak.
Egyetértek a 8-as hozzászólóval!
Nagyon nem mindegy, hogy Pest vagy Borsod, hogy keleti régióban egy pici város vagy valami dunántúli határmenti település, ahonnan mindenki Ausztriába ingázik.
Tuti, hogy az 5-ös és 6-os pesti vagy valami hasonló.
Am. milyen végzettséggel vették fel azt embereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!