Angliába ti így mennétek dolgozni nyári alkalmi munkára? Azokat kérdezem, akiknél szóba jöhet az ilyen fajta munka egyáltalán
Tehát nyilván ha van egy állandó fix munkahelyed, amit nem hagynál/hagyhatnál ott 2 hónapra, akkor nem neked szól a kérdés. Szóval mezőgazdasági alkalmi munkában kell dolgozni heti 6 napon 12 órát. Nem a földeken, hanem egy gabonatelepen, ahol a magtározók vannak. 9 font az órabér, ebből nincs SZJA mert ott sávos az adó és évi 10 ezer font jövedelem alatt nem kell adózni. Csak eü-járulékot vonnak, ami kb 5%. Szállásra heti 30 fontot vonnak le, ott kell lakni a telepen ideiglenesen odavitt lakókocsiban. Az étel nagyjából ugyanannyiba kerül mint itthon, nagyon másra nagyon nincs idő/kedv költeni. 2 hónap alatt így meg lehet keresni 5000 fontot, átszámítva kb 1,8-2 millió forintot, amiből a költség (utazás, kaja, lakhatás) kijön 300 ezer forintból, a többit tisztán hazahozhatod. Légyszi ne írjátok hogy kamu, az ilyen benyögések nem érdekelnek, unokatesóm dolgozott ott tavaly és mutatta a tavalyi bérpapírját, ő segítene most ha érdekel engem a dolog. A Brexit nem kavar be, mert idénymunkásokat ezután is várnak, akik 3 hónapnál rövidebb időre mennének az országba.
Nagyon vacillálok rajta mégis, mert ilyen keményen még sosem dolgoztam, mint amit itt kell heti 6x12 órát a nyári aratás miatt. Valaki dolgozott már ilyen sokat? Akár csak alkalmi munkán. Még egyetemista vagyok, így mennék ki amolyan nyári munkára és ez arra nem lenne rossz.
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!