Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan szokott kinézni az, ha...

Hogyan szokott kinézni az, ha kirúgnak valakit?

Figyelt kérdés

Mi vezet ezen az úton?

Oké, buta kérdés, munkahely, főnök stb válogatja

De érzem magamon, hogy kicsit ki vagyok égve.

Fáradt vagyok, a munkámon érzem, lassan haladok a feladatokkal.

Igazából senki sem szólt (még) érte, de magammal nem vagyok megelégedve.

Amit kell persze csinálom, csak nem azzal a tempóval amit magamtól elvárok.

Egy irodai munkáról beszélünk, gyakornok vagyok, egyetemista.

Hogyan szokott ez kinézni, a főnökén az ember hogyan veheti észre, ha nem elégedett?

Nem mondta még, de kételkedem magamban. Lehet, hogy neki ez fel sem tűnt, nem tudom.

Ha feltűnt volna már szóltak volna valószínűleg?

Mielőtt egy ilyen döntésre jutnának előtte be szoktak hívni azért beszélgetni, hogy mi is a probléma?

2 éve itt vagyok már egyébként.

2023. szept. 6. 22:59
 1/3 anonim ***** válasza:
61%

Engem azután rúgtak ki 9 hónap után egy multiból hogy 100% home officeból nem csináltam szó szerint semmit csak felvettem a bruttó 950 ezres fizetésemet, mellette pedig maszekoltam munkaidőben. A manager nézte meg a logokat, mert a munkahelyi gép be volt monitorozva aztán látta hogy szinte sosem voltam aktív az elmúlt 9 hónapos időszakban, kezdeményezett egy beszélgetést aztán mondta hogy köszöni szépen nem tart tovább igényt a munkámra.

Azóta egyébként kiváltottam az egyéni vállalkozóit és jobban keresek csak nyilván dolgozni is kell hozzá. (Hálózatbiztonsági/Cloud biztonság terület)

2023. szept. 6. 23:55
 2/3 anonim ***** válasza:
Így: [link]
2023. szept. 7. 08:05
 3/3 anonim ***** válasza:
70%

1-es 😅

Kérdező: szólni fog, de kérdezz rá azért te is.

Másokhoz hasonlítgatás, "soha semmi sem elég", általános, a hibákról, tempóról tartott prédikációk (amikben az érintettek magukra ismerhetnek) meg szoktak előzni minden ilyen esetet.

Kirúgás előtt pedig mindenképp megpróbálnak majd A) önkéntes távozásra bírni B) PIP-re tenni.

Ezeket mindenképp próbáld meg megelőzni, a legjobb ha neked is van A-B-C terved emellé, belsős lehetőségek, külsős hirdetések formájában.

Sajnos a multinál az is előfordulhat hogy már rég ott van a célkereszt a homlokodon, csak te nem látod. Megvárják míg olyat "hibázol" ami kritikus, hogy jó gyorsan rád húzhassák a vizes lepedőt.

Sajnos a processek annyira átláthatatlanok, hiába hirdetik az ellenkezőjét, hogy túl sok teendőd ezzel sincs...

Beszélgetés, felettesekkel, soha nem árt. Ha volt trénered, mentorod, kedvenc idősebb kollégád, az sem árt.

Kíváncsi vagyok mi lett végül, majd még írj ha szeretnél.

2023. szept. 7. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!