Mérlegképes könyvelő vagy menjek ki inkább külföldre dolgozni betanított munkásként?
"Mégis többet keresnek, mint én aki 250 ezret keres havonta"
Helyi viszonylatban nem. Egy betanított csicskamunkásként te sosem fogsz saját házat, autót venni külföldön, sem a gyerekeidet beiskolázni. A kérdésre pedig továbbra sem válaszoltál miért pont a legalja munkakört akarod betölteni nem a végzettségednek megfelelő állást?
"Tudtommal oda kint betanított munkást keresnek inkább nem tanultakat"
Ezt a következtetést miből vontad le? A magyarok többsége azért megy betanított munkásnak külföldre, mert semmi képzettségük nincs és semmihez nem értenek ebből kifolyólag nem kellenek sehová Magyarországon, míg külföldön több az olyan alja munkalehetőség ami egy helyi lakosnak megalázó lenne, így ilyen pozíciókat be tudnak tölteni ezek a magyarok.
DE!
az egyáltalán nem azt jelenti, hogy külföldön zömében betanított munkásokra van szükség, ott is sokkal nagyobb a tehetséges, szellemi munkásokra az igény, csak az nem feltétlenül éri meg egy magyarnak. Ha itthon keres egy informatikus / hálózati mérnök / kiberbiztonsági mérnök stb... 1 - 1,5 millió körül úgy hogy nem kell sem albérletet fizetnie és a megélhetés is jóval olcsóbb akkor teljesen felesleges lenne neki kimenni 2 milliós bérért külföldre, mikor az albérlet is méregdrága + a megélhetés és a szolgáltatások árai is. Plusz még a családtól, rokonoktól, barátoktól is távol kerül.
Én is kaptam külföldi ajánlatot többet is, aminek komolyabban utána számoltam, nem jöttem volna ki jobban ha kiköltözök, ezért nem is mentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!