IT-s multiknál ez mennyire általános?
Negyedik éve dolgozom programozóként egy kis/közepes multinál, ez az első munkahelyem. Már az elején feltűnt, hogy azért nem kell itt megszakadni a munkában, viszont az elején még nagyon sok időt elvitt a betanulás, sok volt a szervezeti átalakulás így járkáltam a csapatok között és mindig minden ismeretlen volt. Eleinte sokat hibáztam is, sok volt a code review, de mára ezek eltűntek. Most ott tartok, hogy napi 2-3 órát dolgozok, de van olyan nap is, amikor 0 munkát végzek, inkább csak néha odapillantok és válaszolok az embereknek. Szakmai kihívás mondhatni van, mert kb negyedévente/félévente van egy olyan project, ami teljesen új, nagyon sok mindent kell tanulni, új technológiát megismerni, architektúrát tervezni, stb. Ilyenkor van 1-2 húzósabb hét, de alapvetően az igaz, amit korábban leírtam, hogy napi 2-3 órát dolgozok. Full home office van, be sem kell járni. Persze nem keresek csillagászati összegeket, de egy tisztességes nettó 900 megvan, plusz az egyéb nyalánkságok (13. havi fizu, fizetett mobilszámla, telefon/laptop, egészségbiztosítás, aycm, stb), amit minden normálisabb multi megad.
A kérdésem az, hogy ez minden IT-s multinál így van? Vagy ha váltok akkor nagyot fogok koppanni, hogy máshol hajtani kell?
Én is ezt tapasztalom, szerintem ez egy általános jelenség az IT-s multiknál. Van persze néhány olyan cég ami kivételt képez és ott kihajtják a beled rendesen.
Én átlag heti 10-12 órát szoktam a munkával foglalkozni.
Mondjuk a fizum kevesebb mint neked (nettó 700).
Szerintem változó, hogy hol mennyi munka van, legalábbis ismerőseim alapján mindenképpen.
Mivel nálunk a projekt folyamatos és viszonylag nagy backlogunk van ezért én ki tudom tölteni a 8 órát. Ha akarnám akkor szerintem feleannyit is csinálhatnék, akkor sem történne semmi, viszont tapasztalat miatt nekem most fontos hogy megtoljam egy kicsit.
Egyik barátom nagyjából 4 órákat dolgozik max mert viszonylag kevés munkád adnak neki és szinte mindig jóval előbb végez vele.
De van olyan ismerősöm is ahhol kemény hajtás van és sokszor túlórába megy át a fejlesztés mert a projekt leadások nagyon szorosak, cserébe elég szépen megfizetik.
Csak ott ahol alacsony a fizu.
Nettó 1.3-1.5 fölött már elvárják, hogy meglegyen a napi 6+ óra munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!