Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A dm-ben próbaidő alatt is...

A dm-ben próbaidő alatt is jár a 13.havi fizetés ? Ott dolgozók, milyen a dm mint munkahely ?

Figyelt kérdés

2023. szept. 5. 18:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nem jár neki, mert nem tett érte annyit. Ezzel az erővel mindenhol 2 hónapot dolgozok, három havi fizetésért?

Becsüljük már meg a tisztességes munkavállalókat, a munkakerülőkkel szemben.

Természetesen ezt nem a kérdezőre értem, hanem azokra, akik kevesebb munkával ugyanazt a jutalmat követelik, mint a több éve dolgozó társuk.

2023. szept. 7. 07:34
 12/16 anonim ***** válasza:
Szimpla matek, a 12. Honap utan jar a 13. Honapi , azert ez a neve ..nem 3 nem 2 honap mulva
2023. szept. 16. 05:08
 13/16 anonim ***** válasza:

9-es vagyok.

A fizetést kapja meg mindenki, aki doglozik érte. Ez oké.

De kapjon TÖBBET az, aki több ideje, hűségesen és ÉVEK ÓTA tiszteli meg a munkájával a céget.

Más véleményem nem lesz.

Nekem nem egyenlő egy, összesen 1 hete ott dolgozó suhanc, és egy 10 éve ott dolgozó ember.

2023. szept. 16. 10:17
 14/16 anonim ***** válasza:

"Becsüljük már meg a tisztességes munkavállalókat, a munkakerülőkkel szemben."

Okés, becsüljük meg!

Akkor a próbaidő leteltét követően tessék alkotmányos törvénybe foglalni a kötelező másfélszeres azaz minimum 50%-os fizetésemelést minden lehetséges munkavállalási formában, a munkaerőkölcsönzésben is végzettségtől függetlenül!

A magyar forint 2023-as vásárlóerejét alapul véve itt kezdődne az a bizonyos MEGBECSÜLÉS!

2023. szept. 16. 22:17
 15/16 anonim ***** válasza:

"Nekem nem egyenlő egy, összesen 1 hete ott dolgozó suhanc, és egy 10 éve ott dolgozó ember."

Ahol valójában nincs érdemi munka és termelés, csak az éves állami/egyéb "költségvetést töltik ki", nameg a létszámot bővítik / tartják fent, ott igenis mindegy ki hány éve van jelen a cégnél, és jár be aludni a munkahelyére, vagy beszélgetni / passziánszozni.

Nem mindenhol alap ám a kapitalista felfogás még így 2023-ban sem.

Sok közszolgáltatónál / egyéb állami vagy államvédelmi cégnél rengetegen ugyanazt csinálják már 20-30 éve napi 2-3 óra érdemi munkával, de 8 órában fizetve...

Ennek az "apparátusnak" a fenttartására szedik ezt a rengeteg különféle módon elnevezett, de lényegében kötelező "adót".

Röhelyes módon a "létszám" fenttartása és eltartása az elsődleges még mindíg, még ha egy asztalra, székre, vagy alapszerszámra nincs pénz akkor is! És amit nyilván ez a "béna bagázs" nem tud emiatt elvégezni arra jönnek a "kkv-s" alvállalkozó haverok, természetesen a "vezetőség" pribékjei és bizalmasai.

Aztán ezekkel van tele a sajtó, nem áma sok trógerral aki tényleg nem csinál semmit, csak kapja havonta a pénzt.

2023. szept. 16. 22:28
 16/16 anonim ***** válasza:

9-es vagyok.

Én úgy vagyok vele, hogy a tisztességes munkát fizessék meg.

Értem én, hogy változtatni kéne 500 dolgon, ami igaz is, de ez már egy másik téma lenne. Aki dolgozik, kapjon fizetést ez tiszta volt eddig is, egyenlő munkáért egyenlő bért, ami szintén nincs meg, de ez sem baj.

Csak ha valaki odamegy 1 hétre, neki miért járna a 13. havi fizetés? Járjon neki az egy heti, ledolgozott bére, de mire kapna még plusszba egy havit? Én csak ezzel nem értettem egyet.

2023. szept. 17. 05:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!