Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkáltatók! Megnézitek az...

Munkáltatók! Megnézitek az állásra jelentkezők adatlapját Iwiwen?

Figyelt kérdés
2010. okt. 16. 19:09
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
És miért? Mesélnél valami érdekeset?
2010. okt. 19. 08:16
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

23:06 os vagyok!

Persze van egy két érdekes sztorim.

Elöljáróban annyit hogy kávézókat és éttermeket üzemeltetek itthon, illetve Ausztriában. Nagyon sok pénzt költöttem ezekre a vállalkozásokra, így nem engedhetem meg hogy minden féle ember munkát kapjon benne.

Történt egyszer hogy egy csajszi jelentkezett pincérnek hozzám, végzettség, jó megjelenés, nyelvtudás kipipálva, de azért úgy voltam vele hogy iwiwen, facebookon rá keresek hagy lássam milyen ember. Eléggé meglepett, az egy dolog hogy bikiniben volt egy két képen, az is hogy egyiken másikon a párja éppen a tangájába nyúlt.. Én is fiatal vagyok nosza-neki, de amikor az egyik képen egy útszélen fekvő szerintem már döglött kutya mellett térdelt és "lájkol" jelet mutat, és mosolyog..Hát én, állatvédő és kutya tartóként azt mondtam hogy ennek a pi**ának nincs keresni valója nálam. Ami a szívemen az a számom, ezt közöltem is vele..Nem tetszett neki de ez van.

Akkor egy másik sztori, ez lehet nem ide tartozik de elég meglepő szerintem.

Idén nyáron jelentkezett hozzám szintén pincérnek egy fiatal srác, megkaptam az önéletrajzát, mivel láttam a nevét hát gondoltam rákeresek... Az önéletrajzhoz egy régebbi képet csatolt ami hétköznapi külsőről árulkodott.. viszont iwiwen hát hogy is mondjam eléggé , nem is tudom leírni érdekes stílusú egy ember volt.

Nem ijedtem meg, kivártam még bejön interjúra. Be is jött egy picit szolidabb külsővel, én meg mondtam neki hogy nem kell rejtőzködni ha ez a stílusa akkor nyugodtan vállalja... Az egész dolognak az a csúcsa, hogy az interjú végén a srác beközölte hogy ő meleg, és ha ez gondot jelent nekem már itt sincs. Na azt hiszem ez az őszinteség még az iwiwnél jobban ledöbbentett. Most sokan fújjolnak majd hogy "meleg" fúújj...de én felvettem és azóta is megbízható biztos tagja a csapatnak.

Tehát nem minden néz ki úgy ahogy..érdemes a jelentkező mögé nézni, és nem csak a közösségi oldalra gondoltam:)

2010. okt. 21. 14:44
 13/26 anonim ***** válasza:

" Most sokan fújjolnak majd hogy "meleg" fúújj...de én felvettem és azóta is megbízható biztos tagja a csapatnak. "

Téged klónozni kellene. :)

2010. okt. 23. 20:45
 14/26 anonim ***** válasza:
14:44 vagyok! Számomra ez nem gond, hogy ki mihez vonzódik. Megbízható munkaerő legyen ennyi a lényeg, persze ezt megfelelően díjazom:)
2010. okt. 23. 23:33
 15/26 anonim ***** válasza:

20:45 vagyok.

Azért írtam, hogy téged klónozni kéne, mert kevés olyan munkaadó van, aki ezt nem veszi figyelembe. Persze most nem olyanról beszélek, akiről 50 méterről süvít, hogy fűt, mint egy atomerőmű.

Kb. négy hónapja vagyok munkanélküli. Persze tudom, hogy van aki 1-2 éve keres már lassan. Mind pályakezdő, mint én. Mondjuk én is meleg vagyok, de rajtam sem látszik. Ezt többen megerősítették, de hát egészen más, ha az ember külső szemlélődő vagy épp benne él. Igazából nem is azért aggódok, hogy lesz-e állásom, hanem emiatt elveszíthetem-e.

2010. okt. 24. 03:07
 16/26 anonim ***** válasza:

Sajnos elég prűd és konzervatív országban élünk...

23:33 !

Kérhetek tőled tanácsot?

Olvastam hogy vendéglátásban dolgozol stb.

Szakács tanuló vagyok,és az osztrák határtól 25km.-re lakok,32éves vagyok(már nem fiatal)érdekelne hogy kezdő szakácsként ki lehet-e jutni(ennyi idősen)valamelyik határ közeli étterembe stb.

Ha szakácsnak nem is,de esetleg konyhai kisegítőnek?

Érdemes cv-t küldeni éttermeknek és szállodáknak?

Hát vagy először szerezzek itthon gyakorlatot,min.3-5évet?

Azt láttam már osztrák hírdetésekben hogy Tirolban télre vesznek fel kezdő szakácsokat,csak nem tudom hogy határ közeli éttermekben ill.szállodákban mi a helyzet..

Egy 4* wellness szállodában vagyok gyakorlaton.

Német nyelvtudásom kevés de folyamatosan tanulom.:-)

Nyáron tudok csak kezdeni,addig tanulok,tehát még van időm...

Köszönöm!

2010. okt. 25. 00:05
 17/26 anonim ***** válasza:
Bocsánat az off-ért!
2010. okt. 25. 00:06
 18/26 anonim ***** válasza:

20:45 alias 03:07!

Valóban igaz, sokan megrémülnek a "picit" más emberektől:)

Nem fogom taglalni hogy "ugyanolyanok vagytok mint más" stb stb. egyszerűen ész és értelem kell hozzá hogy az ember megértse ezt az egészet:) A kérdésedre a válasz az, hogy nálam másság miatt nem kerül senki sem utcára. Ha jól dolgozik, lehet rá számítani akkor biztos és hosszútávú karriert adok a kezébe, jó fizuval.

Egyrészt biztos a srác története lepett meg téged, bevallom néha ugrattam őt egy s mással, de az elején letisztáztam vele hogy poén és ne vegye fel:)

Nem dicsérem önmagam, de én olyan főnök vagyok aki az összes dolgozóját ismeri, és nem csak papírról. Nagy részük hátterével tisztában vagyok. Heti kétheti szinten beszélünk velük, figyelemmel követem őket. A meleg srác egy nehéz családi háttérből próbált meg kitörni, és mivel vannak emberi érzéseim nem hagyhattam hogy elkallódjon csupán azért mert másokkal ellentétben vállalja azt amivel ő boldog:) Nem bántam meg hogy felvettem, sokat segítettem neki hogy egyenesbe jöhessen. Biztos hihetetlenül hangzik, de az első két hónapban az albérlete 70%át én fizettem, minden forintot haza kellett adnia hogy a hitel ne vigye el a házukat, támogattam hogy egyenesbe jöjjön, mert én is voltam hasonló helyzetben régen, és marhára nem azt néztem hogy mi és hogy..

Utóiratban annyit jegyzek meg, nálam mindig szükség van jó és becsületes munkaerőre, hosszútávban gondolkodom, heti fizut adok és karriert ( távolról érkező munkatársnak albit tartok fent minimál havi djjért). Ha érdekel keress meg!

2010. okt. 25. 00:51
 19/26 anonim ***** válasza:

Kedves 00:05!

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a határ benti és kinti helyzetéről is tudok véleményt mondani:)

Miért is?

Van Bécsben, a diplomata negyedben egy éttermem..tisztában vagyok az osztrák lehetőségekkel.

De ugyanakkor 3 kávézóm van 3 megyeszékhelyen, egy étterem a budai várnegyedben, és még egy étterem egy nemzetközi szállodalánc Balaton környéki 4****-os egységében.

Szóval mondhatom hogy a vállalkozásom nem kicsi:)

Gyakorlat teszi a mestert szokták mondani..én esküszöm a magyar vendéglátóipari oktatásra, így Bécsben 90%ban magyarokat foglalkoztatok. Anno én is csak álmodtam egy osztrák fizetésről, ha már megadódott a lehetőségem egy ottani étteremre, akkor a minimum az, hogy tehetséges magyar embereket viszek ki akik valóban európai bért kapnak. És mivel a vendégkör java részt külföldi, így a jatt is annak megfelelő:)

Tisztességes vállalkozó vagyok, nem "dőzsölőm" a jattot, nekem aprópénz, de ők keményen megdolgoztak érte.

Gyakorlat megszerzéséhez jó ha egy jobb helyen tanulsz, ott jól el lehet sajátítani a fortélyokat:) Jó magam is támogatom a gyakorlati oktatást, vidéki kávézóimban és éttermemben rendre és rendszeresen vannak hosszabb rövidebb ideig diákok, akik ott tanulnak, profi többnyire diplomás, évtizedes tapasztalattal rendelkező séfektől:)

Senkitől nem zárkózom el, dumáljuk meg alapon.

Folyamatosan keresem az új lehetőségeket a vállalkozásom fejlesztéséhez, így jövőre újabb éttermet nyitok, amihez újra szükség van tehetséges munkaerőre.

Ugyanazt tudom neked is mondani... ha biztos, kis kapuk nélküli, hetente jól fizető vendéglátó állásra van szükséged keress meg és "meg dumáljuk"

Innovatív több tízmilliós konyha technikát biztosítok a tanulásra és boldogulásra, a többi már a dolgozón múlik...

2010. okt. 25. 01:12
 20/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Igaz hogy én még tanulok :-) de ma este/éjszaka megkereslek,írok neked.:-)

Párom 5* folyami hajón dolgozik 2.éve,de váltana januártól vagy tavasztól...nem szakács,de a konyhán dolgozik és sok mindent csinál.Referenciája van illetve lesz.

Köszönöm!:-)

2010. okt. 25. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!