Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mik a feltételei, kritériumai...

Mik a feltételei, kritériumai annak, hogy valaki vezérigazgatónak titulálhassa magát?

Figyelt kérdés
2023. szept. 2. 12:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
39%

Remélem egy közgazdász vagy jogász sincs közöttetek, hogy ennyire fogalmatlanok vagytok.

Akkor lassan, türelmesebben, hogy a lassabbak is megértsék.

A vezérigazgató az a RÉSZVÉNYTÁRSASÁGOK igazgatóságának a vezetője. Forrás pl. [link]

Nem, nem nevezheted magadat a szoba-konyha Kft-d vagy Bt-d vezetőjeként "vezérigazgatónak". Kizárólag akkor nevezheted magad vezérigazgatónak, ha részvénytársaság igazgatótanácsának a vezetője vagy.

Ne terjesszetek már hülyeségeket tényleg.

2023. szept. 2. 22:21
 12/15 anonim ***** válasza:
53%

Úgy igaz, ahogy a 11-es írja!

Kft-nél nincs vezérigazgató. Ott ügyvezető/ügyvezető igazgató van.

2023. szept. 3. 05:32
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!!

Ez a történet nem rólam szól, hanem egy volt kollégám ról

Akinek van egy Kft je, amit én megtaláltam a szerint van alatta egy igazgató meg egy pénzügy ért felelős személy gazdaságis vagy pedig pénztárnok.. a leírásban több vezető nem található

És ez az ember a volt kollégám úgy szerepel mint vezérigazgató.

Részvénytársaságok ról nincs szó a cég leírásban... Persze lehet hogy attól még van nem tudom...

2023. szept. 4. 15:39
 14/15 A kérdező kommentje:

Annyit még lehet tudni hogy a bruttó árbevételük tavaly 1 milliárd felett volt...

És sokféle pályázaton nyertek pénzt....

Azt például tudom hogy nagyon magas szinten van kapcsolata a leges leges leges leges legmagasabb szinten

2023. szept. 4. 15:41
 15/15 anonim ***** válasza:
Az az ember kamuzik. Egy kft-nek ügyvezetője van, nem vezérigazgatója. Ezek cégjogi fogalmak, nem nagyzolás kérdése… :D
2023. szept. 4. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!