Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a vélemény olyan munkáltató...

Mi a vélemény olyan munkáltatóról, aki minimálbérre jelent be?

Figyelt kérdés
Szakképzettséget igényel a munkaköröm.

2023. aug. 31. 02:52
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

A munkáltatód betartja a szabályokat, hiszen minimálbérre bejelent. Talált egy bolondot aki szakképzett és minimálbérért hajlandó dolgozni. Ezért gazdasági oldalról nézve ügyes.

Munkavállaló helyében csak addig maradnék míg nem találok jobban fizető állást.

2023. aug. 31. 05:39
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Ocsmány prosztó proli gondolkodású.
2023. aug. 31. 07:02
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Ha minimálbért is keresel, akkor ez teljesen korrekt, ha keresel zsebbe is akkor nem
2023. aug. 31. 07:06
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

Attól függ, mi a szitu:

1. Minimálbérre jelent be, annyit is kapsz és a munka is annyit ér. Ebben az esetben minden rendben.

2. Minimálbérre jelent be, annyit is kapsz, de a munka többet ér. Ebben az esetben a munkáltató ügyes, a dolgozó hülye, törvényileg minden rendben.

3. Minimálbérre jelent be és borítékban ad pluszt. Ebben az esetben a munkáltató egy sz*rrágó adócsaló, a munkavállaló meg hülye (hisz a borítékot bármikor elvehetik, a nyugdíja, táppénze meg kevesebb lesz).

2023. aug. 31. 07:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdező arra gondolt, hogy nem bérminimumra, hanem minimálbérre akarják bejelenteni. Ez esetben a pozíció, munkakör papíron egy szakképzettséget nem igénylő tevékenység lesz, ami a gyakorlatban persze lehet más. Nyilván nem törvényszerű, de sokan csinálják ezt, nagyjából a #2 kifejtette miért. Annyit tehetsz, hogy nem vállalod el a munkát.
2023. aug. 31. 07:46
 6/10 anonim ***** válasza:
Bátor, ügyes.
2023. aug. 31. 07:55
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Minimálbér -> minimál munka...
2023. aug. 31. 09:49
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahol lószar van, ott veréb is van.
2023. aug. 31. 11:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Na és amelyik egyáltalán nem jelent be???
2023. szept. 1. 21:25
 10/10 anonim válasza:

Hát nekem volt életemnek olyan szakasza amikor örültem volna annak is ha egyáltalán minimálra be vagyok jelentve mert totál feketén dolgoztam.

Aztán volt olyan is amikor 4 órás minimálra voltam jelentve és napi 8-10 órákat melóztam.

de mindkettő már a múlt!

2023. szept. 3. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!