Mi a vélemény olyan munkáltatóról, aki minimálbérre jelent be?
A munkáltatód betartja a szabályokat, hiszen minimálbérre bejelent. Talált egy bolondot aki szakképzett és minimálbérért hajlandó dolgozni. Ezért gazdasági oldalról nézve ügyes.
Munkavállaló helyében csak addig maradnék míg nem találok jobban fizető állást.
Attól függ, mi a szitu:
1. Minimálbérre jelent be, annyit is kapsz és a munka is annyit ér. Ebben az esetben minden rendben.
2. Minimálbérre jelent be, annyit is kapsz, de a munka többet ér. Ebben az esetben a munkáltató ügyes, a dolgozó hülye, törvényileg minden rendben.
3. Minimálbérre jelent be és borítékban ad pluszt. Ebben az esetben a munkáltató egy sz*rrágó adócsaló, a munkavállaló meg hülye (hisz a borítékot bármikor elvehetik, a nyugdíja, táppénze meg kevesebb lesz).
Hát nekem volt életemnek olyan szakasza amikor örültem volna annak is ha egyáltalán minimálra be vagyok jelentve mert totál feketén dolgoztam.
Aztán volt olyan is amikor 4 órás minimálra voltam jelentve és napi 8-10 órákat melóztam.
de mindkettő már a múlt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!