Most akkor hogyan tovább?
Azt mondod mindenki pálykazedőként kezdte, de szakképesítés nélkül nincs pálya.
pályakezdőnek én a friss asztalost, frissdiplomást nevezem, sajnos az érettségi önmagában semmi.
Azért, hogy képes legyél utána magasabb szinten, specializáltan továbbtanulni, ehhez adja meg az alapokat a közoktatás, bár nem túl jól, persze. De ha itt abbahagyod, végképp semmi értelme nem volt lefektetni az alapokat azért, hogy aztán egy szalag végén csomagolj óránként 500 ft-ért.
Egyébként ha 12 évig "tanultál volna folyamatosan" akkor nem kérdeznél ilyeneket.
Mentorálok diákokat akik tényleg keményen tanulnak, és 10. - 11. osztályban általában már külföldi versenyeken indulnak, nemzetközi esszéversenyeken szerepelnek, vitakörökbe járnak, önálló elemzéseket és kutatásokat visznek végig, nyaranta pedig szakmai gyakorlatoznak. Na ők tényleg keményen tanulnak és dolgoznak gimisként. És van is értelme, jelenleg is négy fizetett gimis diák dolgozik a cégemnél, mert ügyesek és kompetensek.
> "10. - 11. osztályban általában már külföldi versenyeken indulnak, nemzetközi esszéversenyeken szerepelnek, vitakörökbe járnak, önálló elemzéseket és kutatásokat visznek végig, nyaranta pedig szakmai gyakorlatoznak"
Atya isten. Na, én ezt nevezem a diák túlhajszolásának. Ha még buzdítják is rá, akkor az már kihasználás kategória is.
És hányan ülnek diploma nélkül légkondis irodában vagy otthon a fotelben, napi 1-2 órát dolgozva, 500-1M-1.5M fizetéssel?
Szerintem a diplomátlan jólkeresőknek kisebb az arányuk, mint a diplomás szalagmunkásoknak. Nyilván mindenhol vannak szélsőértékek és kiugró példák, de a trendek, számok, statisztikák mást mutatnak.
Sőt! Még a te saját példád is. Melyik lesz az a pont, ahol elfogadod a valóságot, és ennek tükrében hozol döntéseket?
nincsenek túlhajszolva, minden időmenedzsment kérdése.
#17 Tudom értelmezni köszönöm.Ez egy statisztika a sok közül
#16 Azért arra is kíváncsi lennék, hogy hány diplomás ül otthon a fotelben és keres két óra alatt 1 milliót :D(szerintem nem sok)
Tudjátok az a baj, hogy ha a mai világban a diploma egy elvárás.És vannak olyan idióták már elnézést, de nincs rá jobb szó, akik csak azért elmennek egyetemre, mert érdekli őket, hogy mások mit gondolnak és/vagy a szülők erőltetik rá a kedves idiótára.
Itt tartunk 2023-ban.Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan szülők, akik szégyenlik a gyereküket, mert más gyereke egyetemre ment az övé meg elment dolgozni.Ismerek ilyet nem is egyet.
Hajdú bohócnak volt egy beszélgetése a Rákóczi Ferivel, ahol pont erről(is)volt szó.Ajánlom figyelmetekbe és kíváncsi vagyok, hogy melyikükkel értetek egyet?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!