Sziasztok!Rendesen hoppon maradtam....12 év folyamatos tanulás után és egy sikeres érettségi után, most ott tartok, hogy állást keresek.Az elmúlt 2 hónapban 2 munkahelyet fogyasztottam.Az egyik egy gyár volt, ahol 3 műszakban kellett dolgozni és emberszámba se vett senki le is léptem én mondom ami ott megy az nem embernek való.A második munkahelyem egy pizzéria volt, ahol futárként dolgoztam.Miután a második hét után sem láttam munkaszerződést és minden nap máshogy fizetett a főnök, így szinten feladtam azt a "karriert"is.Most jelenleg 18 évesen ott tartok, hogy a nap 24 órájában munkát keresek és azon gondolkozok, hogy, hogyan tovább.És hogy miért nem mentem egyetemre?Mert kell a pénz és mert 12 év bőven elég volt a magyar oktatásból.+nincs rá garancia, hogy diplomával el tud helyezkedni az ember.Jelenleg benzinkutas állásokat nézek kútkezelő/eladó állásokat, de sehol sincs a közeli kutakon felvétel.Mit tehetnék? Tudnátok adni tanácsokat?Milyen munkákat nézegessek?
Tanulj tovább. Ez a tanulság. Tanulatlan droidok nem kellenek sehova, és ahova igen, oda hoznak mongolokat és filippínókat.
Látszik hogy van eszed, szóval tölts bele dolgokat, és 3-4-5-10x annyit keresel majd, mint így.
2023. aug. 24. 14:14
2/30 anonim válasza:
Irány továbbtanulni>>>
2023. aug. 24. 14:18
3/30 anonim válasza:
Friss diplomával is ugyanez a helyzet. Nincs munka. Mindenhol tapasztalt szakember kell, pályakezdőkkel szóba sem állnak. Ha mégis felvesznek valahová, akkor gyári munkánál is alacsonyabb bérért akarnak mérnöki munkát elvégeztetni veled, mondván hogy tapasztalat nélkül ennyi jár.
2023. aug. 24. 14:39
4/30 A kérdező kommentje:
Én értem, de basszus MINDENKI pályakezdőként kezdte :D.Ilyen a világon nincs!!!!
2023. aug. 24. 15:02
5/30 anonim válasza:
"nincs rá garancia, hogy diplomával el tud helyezkedni az ember."
Büfé diplomával valóban, hiány diplomával ha motivált vagy, már teljesen más a helyzet.
Érettségivel, szakmunka nélkül siralmas a helyzet, nehezen fogsz megélni belőle.
Hogyha szeretnél ebből kiszakadni, továbbtanulást javaslom, ami nem feltétlenül egyetem, hanem akár egy szakmunka.
2023. aug. 24. 15:29
6/30 anonim válasza:
Ausztriában keress olyan munkát, ahol adnak szállást is (szálloda vagy hasonló). Szigorúan kikötve magadnak, hogy bármi van, jössz vissza jövő szeptemberben egyetemre.
Onnan lehet annyi pénzed, hogy két-három évet tudj tanulni. Amúgy könnyebb szakok mellett simán lehet dolgozni diákmunkában.
2023. aug. 24. 15:31
7/30 anonim válasza:
Tanulj tovább, tényleg. Ha most mindenképp kell a pénz, akkor max távoktatásban/levelezőn, de tanulj. Piacképes szakmát. Ne törődj azzal, hogy most úgy érzed/látod, hogy diplomával sem lesz könnyebb. Előbb-utóbb, ha meglesz a diploma, fogsz találni állást.
2023. aug. 24. 15:32
8/30 anonim válasza:
"
Friss diplomával is ugyanez a helyzet. Nincs munka"
Menj pedagógusnaK!
2023. aug. 24. 15:36
9/30 A kérdező kommentje:
8-as na igen
2023. aug. 24. 15:43
10/30 anonim válasza:
5, még a büfés diplomásokat is kapkodják az SSC-k.....
Egy érettségi önmagában semmi ma. (kivéve ha tényleg van tehetséged vállalkozni)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!