Rá tud az ember magára erőltetni egy szakmát amit nem
szeret, és nem is igazán éredekli, csak azért mert jól
fizet?
11/21 A kérdező kommentje:
A szakmám amik megvannak műszaki jellegűek, de próbálkoztam a programozással is, az se jött be annak ellenére, hogy egyébként hobbi szinten mindig is érdekelt a "számítógép bütykörészés". Burkoló is van a rokonságba, szóval abból annyit láttam, hogy ott is csak az keres sokat, aki gyors kezű, és úgy tud nem szar munkát csinálni. Plusz valami irdatlan mocskos munka. Minden nap úgy jössz haza, hogy mialatt levetkőzől, és letusolsz, disznóólat csináltál a lakásból.
CnC-t, hegesztést próbáld meg esetleg, de megmondom őszintén, konkrétan minden jól fizető lehetőséget ki lőttél
2023. aug. 23. 11:13
13/21 A kérdező kommentje:
Igazából relatív hogy ki mit ért jól fizető lehetőség alatt.
Nekem jelenleg már a 300-350 nettó is komoly előrelépés lenne.
Akkor Lidl/Aldi. Nem kell hozzá sok ész. :)
2023. aug. 23. 11:47
Ha ennyi is elég, akkor ha van jogsid és vezetési tapasztalatod, menjél területi képviselőnek. Utazgatsz, üzleteket kötsz és ennyit vastagon kereshetsz vele.
2023. aug. 23. 14:43
Igen. A legtöbb programozó és amúgy ITban dolgozó így indult neki.
Én is 100%ban csak azért kezdtem neki, mert jól lehet keresni, majd idővel, elég befektetett munka után megszerettem és mára már ez a hobbim is.
2023. aug. 23. 15:08
Jó hát a programozáshoz kell egy külön személyiség. Nagyon látszik a személyiségtorzulás rengeteg programozón, aki már fél életét úgy tölti el, hogy csak a pc-vel kommunikál.
2023. aug. 23. 18:23
17# Ez szerintem nem igaz.
Tény, hogy az introvertáltak tökéletes munkahelyen a full home office és szakmai elismertségen, nem soft skilleken alapuló alkalmazotti pozíciók.
... de a legtöbb szoftverfejlesztő akikkel eddig találkoztam (eddig 2 cégnél dolgoztam) rettenetesen kommunikatív és extrovertált volt. Hiába beszélgetnél velük 20-30 percet, ötleted sem lenne, hogy ITban dolgoznak.
Szerintem az egy régi tévhit, hogy az programozók a sütét szobában ülő, forever alone emberkék.
2023. aug. 23. 18:29
Ki mondta, hogy introvertáltak? Én személyiségtorzulásról beszélek. Te személyiség típusokat soroltál fel. A fogalmakkal nem vagy tisztában.
2023. aug. 23. 19:52
20/21 anonim válasza:
Ha erőltetett a dolog, hiába keresel jól, utálni fogod = nem leszel boldog. Szerintem a mentális egészségnek hosszú távon az tesz jót, ha olyat csinálsz, amit szeretsz is csinálni. Megint más kérdés, hogy akár azt is megutálhatod, ha a körülmények úgy hozzák... aztán ott vagy kiégve, és kb bármilyen állástól csak az undor fog el.
2023. aug. 30. 05:39
Kapcsolódó kérdések: