Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit tehet az ember akkor ha...

Sonar26 kérdése:

Mit tehet az ember akkor ha valaki ra akarja erőltetni a hitét és a szép szóból nem ért?

Figyelt kérdés

Elkerültem egy olyan munkahelyre,ahol szinte mar az idegeimmel játszik az egyik kollegám.olyan szinten nyomja az ezoterikus/keresztény dolgokat (nem tudom a kettő hogy férhet össze) semmibe véve hogy en teljesen egy realista ember vagyok,miután többször megbeszéltük, hogy nekem ne ossza az észt,van nekem is köszönöm szépen,hogy mar rendesen rosszul vagyok attól hogy be kell oda mennem dolgozni...Sosem állítottam hogy nem létezik valami erő,vonzás stb de a hit kérdés az más.ha valaki annyira Buddha akkor elfogadja a másikat olyannak amilyen és nem piszkálja egyfolytában. Azt is tudja, hogy én egy teljesen vallás mentes családban nőttem fel,templomban csak egyszer voltam egy esküvőn, és hogy a magamba vetett hitem sokkal nagyobb és gyümölcsözőbb mintha bármit magasztalnom kellene.Ő csak a szerint él.Semmi mással nem foglalkozik teljesen rabja annak, hogy mindennek oka van, nincs más témája, semmi nem érdekli, az sem tudja hogy mi történik a világban és nem a földön jár 2 lábbal, de persze az a normális...

A másik az, hogy ha en tisztában vagyok egy dologgal kapcsolatban, aminek lehet negatív kimenetele is, az még nem azt jelenti,hogy negatív/pesszimista ember vagyok...de ezekre legyint és kiröhög és annak tart engem!

És egyfolytaban röhög!!mindenen röhög, mintha muszáj lenne.de ettől meg ő nem lesz pozitívabb ember ha kényszeredett vigyor van az arcán...napi 8 órában kell elviselnem és nagyon nagyon nehezen tolerálom az elmúlt időszakban...mit tehetnék?hogy hagyjam figyelmen kívül?tudja jól hogy engem hamar fel lehet pöckölni és nem tudom befogni a számat, pedig muszáj lenne mert csak a vérnyomásom megy feljebb...

2020. dec. 4. 04:49
1 2
 1/15 qkker1 ***** válasza:
61%
A többi kolléga mit szól hozzá? Mást is idegesít? Akkor szépen elbattyogtok a főnökhöz, és közlitek vele, hogy vagy leállítja a fickót, vagy kirúgja!
2020. dec. 4. 07:42
 2/15 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy eléggé hasonló kaliber ott mindneki rajtam kívül...más városból költöztem ide és teljesen más a szemléletük az életről mint nekem.Míg nekik van egy adott ingerküszöbük és alacsony igényeik velük szemben nekem tágabb a világ...nem tudom másképp leírni és megbántani sem senkit mert nem szokásom es eddig nem is voltam ezekre kielezve de ő/ők váltottak ki belőlem ezeket a nézetek de tudom hogy van kivétel!Ők faluról származnak és sajnos nem is akarnak tagitani a vilagnezetükön amivel nincs is baj csak engem hagyjon/hagyjanak békén.megjegyzem a többiek nem akarnak ilyen hites dologgal bombázni de ők elfogadják hogy ő ilyen.Én is lehetnek elfogadóbb de sajnos az emberi butaság kimeríti minden energia tartalekomat!
2020. dec. 4. 08:42
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Keress egy olyan munkahelyet ahol hasonló kaliberű emberek vannak.

Az előző munkahelyeden is voltak ilyen gondok?

2020. dec. 4. 08:55
 4/15 A kérdező kommentje:
Nem, soha nem volt szerencsere 🙂 Igen mar folyamatban van egy újabb szakma elsajátítása és amint lehetőségem lesz lépek!
2020. dec. 4. 09:47
 5/15 SZücsöm ***** válasza:
50%

Igaza van tényleg elég negatív vagy ha felnőtt emberként nem tudsz kezelni egy általad hülyének titulált makit.

Ha pedig az emberi butaság kimeríti az energia tartalékaid akkor legalább te ne legyél buta. Röhögd ki vagy engedd el a füled mellett a mondandóját.

Tudom hogy te meg vagy győződve arról hogy ő a hibás de ez nem igaz. A saját érzelmeidet/gondolataidat csak is te tudod irányítani/kordában tartani.

És én se akarok megsérteni senkit de úgy látszik az önkontroll ezeknek a "beszűkült falusi bugrisoknak" jobban megy mint a "tágabb világképpel rendelkező városi ficsúrnak".

Tehát szerintem vedd ezt a helyzetet egy lehetőségnek ami segít téged abban hogy kifejlődjön az ingerküszöböd hogy képes legyél az általad kellemetlennek ítélt élethelyzeteket legalább ignorálni.

2020. dec. 4. 10:06
 6/15 Grimfox ***** válasza:
100%

Két lehetőség is van. Az egyik, hogy megsérted azzal, hogy egyszerűen megmondod neki, hogy téged teljesen hidegen hagy a hite/szemlélete, és ezen nem fogsz változtatni, akármennyit is erőlködik. A másik megközelítés, ha az ilyen emberek nem túl erős, és stabil pszichológiáját használod ki, és beléjük mászol olyan kérdésekkel, mint például, mit gondolna arról, ha valaki, aki mondjuk spirituális sátánista, elkezdené őt téríteni, és nem állna le, akármit is mond neki. Nem érdekelné az ellenkezése, sem az, amiben hisz, mondaná a magáét, és frusztrálná a próbálkozásaival. Ugyanígy meg lehet kérdezni, hogy vajon mennyire pozitív dolog az, hogy feszült, kényelmetlen, valamilyen szinten ellenséges munkakörülményeket teremt számodra azáltal, hogy valami olyasmivel zavar téged, amit te nem akarsz magadévá tenni, és teszi ezt erőszakosan. Ki lehet neki fejteni, hogy amit csinál az nem pozitív, nem segít senkin, csak rossz hatást gyakorol rád érzelmileg, ami miatt nehezen tudod jól végezni a munkádat. Észérvekkel nem lehet hatni az ilyen emberekre. Az érzelmeiken keresztül kell rájuk hatni. Főképp bűntudaton keresztül. Ha az kihalt belőlük a fanatizmus miatt, akkor legalább olyan szinten meg kell őket sérteni, hogy más "beszélgetőpartnert" keressenek maguknak.

Ha minden kötél szakad, a közvetlen felettesnek is lehet jelenteni, hogy a munkakörülményeidet rontja az illető, nem tudsz megfelelően a munkádra összpontosítani, ha a kolléga hittérítő munkát végez, ami biztos hogy nem része a munkakörötöknek. A magánéletét, és hitét a munkahelyen kívül kell tartania.

2020. dec. 4. 10:15
 7/15 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös!Értő olvasás ment az iskolában?nem általánosítottam, odaírtam hogy tisztelet a kivételnek és nem mindneki olyan aki faluról származik de gondolom te igen és magadra vetted...gratulalok és könnyű a fotelből osztani az észt.kb.ugyanolyan vagy mint a kollegám!!tapsvihar!empatia az nálad hírből sem ismert gondolom.te nem ismersz nem tudod hogy ez hogy érint engem, milyen jogon használsz ilyen jelzőket rám??en csak egy kérdést tettem fel,hiszen ennek az oldalnak ez a funkciója,hatha volt valaki hasonló helyzetben mint en...amihez nem ertek nem is kommentelek,úgyhogy kérlek a továbbiakban te sem tedd!köszönöm!Tovabbi szép napot!!
2020. dec. 4. 10:18
 8/15 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os!köszönöm ez valóban így lenne célravezető!Igyekszem valamelyiket alkalmazni ha tovabb fajulna a helyzet!!
2020. dec. 4. 10:22
 9/15 anonim ***** válasza:
84%
Nálam is volt ilyen fazon. Az energiádat szívja le. Csak azért tudja ezt megtenni mert hagyod neki. Élvezi hogy felhúz agyilag te meg asszisztálsz ehhez. Szóval ez történet 50%-ban a te hibád. Új munkahely vagy nagyobb tolerancia, önfegyelem. letmegooglethat.com/?q=spirituális védelem energiavámpir
2020. dec. 4. 10:43
 10/15 anonim ***** válasza:
84%
2020. dec. 4. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!