Mit tehet az ember akkor ha valaki ra akarja erőltetni a hitét és a szép szóból nem ért?
Elkerültem egy olyan munkahelyre,ahol szinte mar az idegeimmel játszik az egyik kollegám.olyan szinten nyomja az ezoterikus/keresztény dolgokat (nem tudom a kettő hogy férhet össze) semmibe véve hogy en teljesen egy realista ember vagyok,miután többször megbeszéltük, hogy nekem ne ossza az észt,van nekem is köszönöm szépen,hogy mar rendesen rosszul vagyok attól hogy be kell oda mennem dolgozni...Sosem állítottam hogy nem létezik valami erő,vonzás stb de a hit kérdés az más.ha valaki annyira Buddha akkor elfogadja a másikat olyannak amilyen és nem piszkálja egyfolytában. Azt is tudja, hogy én egy teljesen vallás mentes családban nőttem fel,templomban csak egyszer voltam egy esküvőn, és hogy a magamba vetett hitem sokkal nagyobb és gyümölcsözőbb mintha bármit magasztalnom kellene.Ő csak a szerint él.Semmi mással nem foglalkozik teljesen rabja annak, hogy mindennek oka van, nincs más témája, semmi nem érdekli, az sem tudja hogy mi történik a világban és nem a földön jár 2 lábbal, de persze az a normális...
A másik az, hogy ha en tisztában vagyok egy dologgal kapcsolatban, aminek lehet negatív kimenetele is, az még nem azt jelenti,hogy negatív/pesszimista ember vagyok...de ezekre legyint és kiröhög és annak tart engem!
És egyfolytaban röhög!!mindenen röhög, mintha muszáj lenne.de ettől meg ő nem lesz pozitívabb ember ha kényszeredett vigyor van az arcán...napi 8 órában kell elviselnem és nagyon nagyon nehezen tolerálom az elmúlt időszakban...mit tehetnék?hogy hagyjam figyelmen kívül?tudja jól hogy engem hamar fel lehet pöckölni és nem tudom befogni a számat, pedig muszáj lenne mert csak a vérnyomásom megy feljebb...
Lehet az a gond, hogy felveszed a beszélgetés fonalát.
Az ilyeneket, úgy rázom le, hogy látványosan nem figyelek.
Aha,ja, persze, ennyi.
Ráhagyom.Vagy néha vissza kérdezek.Mit mondtál?De nem várom meg a választ, gyorsan tök mást mondok.Kérdezek valami munkával kapcsolatos dolgot.
Annyira egy sem buta.Hamar észreveszik, hogy nem fogom az adást.Ez a bunkó stílusom az ilyen agyleszívók ellen.Nekem működik.
Kedves kérdező te nem ismerted meg a "görbetükröt".
Nem véletlen hogy használtam ezt a kis (") jelecskét mind a városi mind a falusi ember jellemzésénél azért írtam hogy értelmezhető legyen hogy én se valósan jellemzem/általánosítom a két csoportot. Továbbá én is megjegyeztem hogy "nem akarok megsérteni senkit". De mivel a fogalmazásom mégis szúrta a szemed ezért úgy látszik sikerült magadra ismerned az írásomban és a célom is ez volt. Ezáltal lényegében azt állítod a saját írásodra hogy mégse olyan "pártatlan".
Továbbá úgy tűnik mivel tévesen arra a következtetésre jutottál a szövegemből hogy falusi vagyok annak ellenére hogy "tőgyökeres" Kőbányai vagyok ismételten beigazolódott hogy léteznek a téves előítéleteid.
Továbbá mi az hogy fotelból osztani az észt? Szerinted én miből élek? Abból hogy otthon ülök és írogatok gyakorin és emberrel csak a weben keresztül kommunikálok?
Hát el kell hogy keserítselek mert nekem is van munkahelyem, nekem is vannak ezós,vallásos,fociőrült stb. stb. kollégáim. A különbség csak az hogy én pozitívan tudom kezelni a helyzetet és nem görcsölök ilyen apróságokon.
De amúgy ismételten sikerült skatulyáznod és a kollégád fikáznod tehát ismételten jár a "piros pont".
És te papolsz empátiáról azok után amiket leírtál a kérdésben? Ez már nevetséges. Lehet hogy én egy "veréb" vagyok mert nem sajnállak meg azért mert nem tudsz kezelni egy NEKED idegesítő de amúgy egy egészséges elmének (a tied most már nem biztos hogy az) egyáltalán nem káros kollégát de még mindig te leszel a "bagoly" azért amiért nem tudod EMPATIKUSAN kezelni a problémát amire rajtad kívül állításod szerint mindenki képes az irodában.
És valóban nem ismerlek és nem tudom hogy téged ez hogyan érint csak annyira amennyire te hajlandó voltál leírni.
Na már most te mint kérdező a kérdés feltevésével "betöltötted a funkciódat". Majd el kezdesz siránkozni hogy én mint válaszoló betöltöm a "saját funkciómat" azzal hogy válasz adok a kérdésedre és mindezt azért mert nem tetszik a válaszom. Mi vagy te egy kisgyerek?
Milyen jogon használok jelzőket. A szabad gondolat és gondolatnyilvánítás jogán?
És pontosan melyik jelzőm ami elszörnyített? Bár nem kell válaszolnod mert ha van szövegértésed akkor rájössz hogy csak egyet használtam a személyedre. Azt hogy negatív vagy. Amit a kontra válaszoddal ami sértődött duzzogásból és "10x" annyi minősítésből áll mint az én válaszom ismételten csak azt tudom leszűrni hogy NEGATÍV VAGY.
Ha úgy érzed tévedek akkor ideje lenne ezt a viselkedésedben/kommunikációdban is tükröznöd a külvilág felé. Persze nem muszáj de akkor legalább azt ne várd el hogy a külvilág úgy lásson téged ahogy te magadat.
"Amihez nem értek nem is kommentelek" Ezt pedig már megválaszoltam hogy miért ordas nagy butaság hisz szerintem az csoda számba megy ha valaki az élete során nem kerül olyan "szociális térbe" ahol legalább egy személy ne lenne valamiért ellenszenves vagy unszimpatikus.
A kérdés egyedül az hogyan kezeljük az ilyen embereket/helyzeteket.
És igen az írásodból én arra KÖVETKEZTETTEM hogy neked ez még nem működik.
Amúgy nincs mit és szép napot!!
Grey rock technikának olvass utána. Nem érdemes vitatkozni velük. Amugy én is ateista vagyok es mikor jeleztem nekikvhogy hagyanak békén és csak mondták, én ugy szereltem le a Jehova tanuit mikor kérdezték olvastam-e a Bibliát hogy óh olvastam latinul, görögül és héberül is egyéb kérdés?
Megszeppentek és otthagytak. Szégyen hogy a vallások nagy többsége beszél szabad akaratrol de ők azok akik téritgetni akarják a világot. Téritgessék magukat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!