Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Rá tud az ember magára erőltet...

Rá tud az ember magára erőltetni egy szakmát amit nem szeret, és nem is igazán éredekli, csak azért mert jól fizet?

Figyelt kérdés
2023. aug. 23. 08:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, ha eredetileg csak nem nagyon tetszik neki, akkor esetleg, ha ellenszenves, akkor nem.
2023. aug. 23. 08:27
 2/21 anonim ***** válasza:
49%
Ha nem tetszik egy szakma, akkor soha nem fogod pontosan csinálni, és jó fizetést kapni érte.
2023. aug. 23. 08:30
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de nem minden ember.
2023. aug. 23. 08:30
 4/21 A kérdező kommentje:
Én 14-28 éves korom között mást se csináltam, csak kerestem azt a szakmát, amivel majd valami normális fizetésért dolgozhatok az életben. Ha mindent bele veszek 4 különböző szakmába is bele nyúltam, és egyiket sem éreztem a sajátoménak. Most itt vagyok 30 évesen, csapnivaló fizetésért kulizok. Olyan szakmám nincs amihez értenék és csinálnám. (két bizonyítványom van, de csak porfogó)
2023. aug. 23. 08:34
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szakmáid vannak?
2023. aug. 23. 08:54
 6/21 A kérdező kommentje:
Mi a jelentősége?
2023. aug. 23. 08:56
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen. A legtobb ember nem azzal keresi a kenyeret amit elvezne csinalni. Lehet ilyen alomprojekteket kergetni es viragkotonek menni, de attol nem fogsz jol keresni. Ellenben elmesz burkolonak, it-snak, akkor jol fogsz keresni. Sot, mondok durvabbat: ha elmesz viragkotonek, akkor is nagy ra az esely, hogy megunod egy ponton, es ugyanugy kinszenvedes lesz csinálni
2023. aug. 23. 09:15
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Ember, szakma és időfüggő
2023. aug. 23. 09:17
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

“Mi a jelentősége?”

Mondjuk, hogy ne azokat vagy hasonlót ajánljunk? Na meg ha pl.: burkoló meg festő a szakmád akkor eleve ki tudnánk zárni az építőipart (ezzel együtt a jól fizető szakmákat is…)

2023. aug. 23. 09:36
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem tudod ezt csinálni, mert a motivációhoz érzelmi töltet kell, mert nem vagy gép.

A legtöbb ember valamilyen szinten érzelmileg is kapcsolódik a szakmájához, napi teendőihez, és ha nem SZERETI, nem ÉRDEKLI az, amit nap mint nap csinálnia kell, akkor

(1) nem is tudja profi szinten megtanulni a szakmát, mert a tanuláshoz érzelmi alapú motiváció kell

(2) ha már megtanulta, akkor egyenes úton van a kiéégés felé, huiszen hogyan tudna lelki károsodás nélkül egy utált, unalmas dolgot nap mint nap csinálni?

2023. aug. 23. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!