Rá tud az ember magára erőltetni egy szakmát amit nem szeret, és nem is igazán éredekli, csak azért mert jól fizet?
Figyelt kérdés
2023. aug. 23. 08:19
1/21 anonim válasza:
Attól függ, ha eredetileg csak nem nagyon tetszik neki, akkor esetleg, ha ellenszenves, akkor nem.
2/21 anonim válasza:
Ha nem tetszik egy szakma, akkor soha nem fogod pontosan csinálni, és jó fizetést kapni érte.
4/21 A kérdező kommentje:
Én 14-28 éves korom között mást se csináltam, csak kerestem azt a szakmát, amivel majd valami normális fizetésért dolgozhatok az életben. Ha mindent bele veszek 4 különböző szakmába is bele nyúltam, és egyiket sem éreztem a sajátoménak. Most itt vagyok 30 évesen, csapnivaló fizetésért kulizok. Olyan szakmám nincs amihez értenék és csinálnám. (két bizonyítványom van, de csak porfogó)
2023. aug. 23. 08:34
6/21 A kérdező kommentje:
Mi a jelentősége?
2023. aug. 23. 08:56
7/21 anonim válasza:
Igen. A legtobb ember nem azzal keresi a kenyeret amit elvezne csinalni. Lehet ilyen alomprojekteket kergetni es viragkotonek menni, de attol nem fogsz jol keresni. Ellenben elmesz burkolonak, it-snak, akkor jol fogsz keresni. Sot, mondok durvabbat: ha elmesz viragkotonek, akkor is nagy ra az esely, hogy megunod egy ponton, es ugyanugy kinszenvedes lesz csinálni
9/21 anonim válasza:
“Mi a jelentősége?”
Mondjuk, hogy ne azokat vagy hasonlót ajánljunk? Na meg ha pl.: burkoló meg festő a szakmád akkor eleve ki tudnánk zárni az építőipart (ezzel együtt a jól fizető szakmákat is…)
10/21 anonim válasza:
Szerintem nem tudod ezt csinálni, mert a motivációhoz érzelmi töltet kell, mert nem vagy gép.
A legtöbb ember valamilyen szinten érzelmileg is kapcsolódik a szakmájához, napi teendőihez, és ha nem SZERETI, nem ÉRDEKLI az, amit nap mint nap csinálnia kell, akkor
(1) nem is tudja profi szinten megtanulni a szakmát, mert a tanuláshoz érzelmi alapú motiváció kell
(2) ha már megtanulta, akkor egyenes úton van a kiéégés felé, huiszen hogyan tudna lelki károsodás nélkül egy utált, unalmas dolgot nap mint nap csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!