Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg ki fog ürülni ez az...

Tényleg ki fog ürülni ez az ország, mert a fiatalok azért mennek el, mert nem kapnak jól fizető állást (ha pl nem valami spéci szakik-burkolók, vagy villamos-gépészmérnökök, IT-sek), az idősek meg akik váltanának, már azokat emberszámba sem veszik?

Figyelt kérdés
Látom elkeseredett emberek hadát csoportban, hogy pl 50 felett már nem bírja azt csinálni, amit eddig, mert pl a kormány ellehetetnítette azt az állami szektort vagy annak egy szegmensét anyagilag, erkölcsileg (pl hivatalnokok, ápolók, tanárok, stb) és hiába adja be 100 helyre az önéletrajzát, vissza sem jeleznek nekik (ismerősöm 57 évesen rakás szakmával-villanyszerelő-ács, burkoló, nem kapott semmilyen állást sem 2 évig még Miskolcon sem, így hazaköltözött a nettó 220 ezres falusi melójához) pl egy értelmiségi: banki pozícióból, logisztikából, sscből, semmilyen irodai munkából sem, sőt még pl egy lidl-aldiból-mekiből sem (nem is láttam ott még nagyon 35 felettit), akkor meg menekülnek külföldre ha tudnak és van erejük, vagy beletörődnek és lelkileg összetörnek és meghalnak nyugdíj előtt adott esetben. Mire megy ki ez az egész? Közben meg szakadatlan hozza be a kormány a 250 ezret kereső mongolokat, indiaiakat, vietnámiakat, akiknek ingyen szállás, rezsi és kaja jut, hogy mindent félre tudjanak tenni, a magyarnak semmi sem jár, ennyiért meg a legtöbb nem szívesen dolgozik. Aztán nyomatja a kormány, hogy 70-80 ezer szabad munkahely van, de azt nem teszi hozzá, hogy ezek java alacsony jövedelet biztosít, vagy kemény fizikai meló.
2023. aug. 21. 11:20
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
91%
30-as, mese habbal. Én is multinál dolgozom, az összes főnököm külföldi. Hozzák ide a munkát, mert tizedannyiért dolgozunk, mint ők. Eszükbe sincs kérni, hogy költözzek oda, miért is? Online munkavégzés van, eszébe sincs EU-s bért fizetni egy magyarnak.
2023. aug. 21. 20:36
 32/36 anonim ***** válasza:
83%
31-hát pedig nálam ez volt. Mivel a cég németbe is terjeszkedni akar az elektromos autóikkal.
2023. aug. 21. 20:43
 33/36 anonim ***** válasza:
83%
#31: Nem mese habbal, én is multiknál mehettem volna ki. Több haverom szintén multin belül ment ki. Mérnököknél ez teljesen benne van a pakliban ha jól dolgozol.
2023. aug. 21. 20:46
 34/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó körökben mozogtok. Szakképzett munkaerobol érdekes munkaerő hiány van.
2023. aug. 22. 07:02
 35/36 anonim ***** válasza:
25%
Persze, engem is dobálnak állásajánlatokkal, itt veszekedtek a főnökök rajtam. De pont azért, mert hozzák ide külföldről a munkát, mert mindenki más drágábban dolgozik. Az senkiben nem merült fel, hogy én költözzek ki. Minden nap több órát beszélek telefonon a külföldi kollégákkal, ehhez nem kell kiköltözni.
2023. aug. 22. 12:12
 36/36 anonim ***** válasza:
69%
35-esetemben olyan helyszíni szerelési munkálatokról volt szó, amit telefonon nehéz lenne kivitelezni :)
2023. aug. 22. 12:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!