Az Unixnál milyen mérnökként dolgozni?
Magyarországon kb minden szar.
Ezzel egyetértek az előttem szólókkal.
Garantált bérminimum nettó órabére kb 900 ft pótlékok nélkül.
Minimálbér órabére kb nettó 660 ft pótlékok nélkül.
Ebből még elköltéskor 27% áfát fizetsz, azért se kapsz kb semmit visza. Ja de bocs, nem kapcsolják le az áramot este 8 kor mint észak koreába, vagy mint 30 évvel ezelőtt még romániába is!
A boltban az árakat meg láthatod...
Legtöbb munkahelyen elcsalják a pótlékokat, meg a kötelező alapszabadságot sem fizetik (minimum 20db 8 órás munkanap / év)
Mondjuk egy 40 éves embernél az életkorra járó pótszabadnapokkal az már 28 db fizetett munkanapnak kéne lennie.
Az elcsalás egyik módja, hogy a munkaadó rárak még kb 150-300 ft ot a nettó garantált bérminimum órabérre, aztán a melós örül a nettó 1300 ft os órabérének, de nem érti hogy miért van mindíg 2 szabadnap havonta a bérpapírján, ha egyáltalán kap olyat.
A dobós cégek, alvállalkozók módszerét is mindenki ismeri szerintem.
De ugyanúgy sláger a próbanapoztatás, meg a nem fizetünk ki teljes bérrel, egyheti bent marad történet is. Ami aztán van hogy 2-3 hétre is felhízik, és ár ott tartasz, hogy 2 hónapot dolgoztál egy hónapot fizettek ki, főleg turizmusba vendéglátásba gyakori ez.
Nameg van hogy alapból 40 napot dolgozol de csak 30 napot fizetnek, ha valahol 10.-én van csak fizetés és elsejént kezdted.
Plusz még millió mocskos trükk ezenkívül.
Könyvet lehetne írni róla.
Nem dolgoztam még ott, szóval bocsi a kérdésre nem tudok válaszolni.
7-esnek annyit, hogy nem kétlem, sok helyen mennek a trükközések, de ezzel a minimálbérezéssel, meg garantált bérminimumozással kérdést tévesztettél. A kérdés így szólt: "Az Unixnál milyen MÉRNÖKKÉNT dolgozni?".
Mert?
Egy "mérnök" nek mennyi a törvényileg garantált bérminimuma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!