Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg ki fog ürülni ez az...

Tényleg ki fog ürülni ez az ország, mert a fiatalok azért mennek el, mert nem kapnak jól fizető állást (ha pl nem valami spéci szakik-burkolók, vagy villamos-gépészmérnökök, IT-sek), az idősek meg akik váltanának, már azokat emberszámba sem veszik?

Figyelt kérdés
Látom elkeseredett emberek hadát csoportban, hogy pl 50 felett már nem bírja azt csinálni, amit eddig, mert pl a kormány ellehetetnítette azt az állami szektort vagy annak egy szegmensét anyagilag, erkölcsileg (pl hivatalnokok, ápolók, tanárok, stb) és hiába adja be 100 helyre az önéletrajzát, vissza sem jeleznek nekik (ismerősöm 57 évesen rakás szakmával-villanyszerelő-ács, burkoló, nem kapott semmilyen állást sem 2 évig még Miskolcon sem, így hazaköltözött a nettó 220 ezres falusi melójához) pl egy értelmiségi: banki pozícióból, logisztikából, sscből, semmilyen irodai munkából sem, sőt még pl egy lidl-aldiból-mekiből sem (nem is láttam ott még nagyon 35 felettit), akkor meg menekülnek külföldre ha tudnak és van erejük, vagy beletörődnek és lelkileg összetörnek és meghalnak nyugdíj előtt adott esetben. Mire megy ki ez az egész? Közben meg szakadatlan hozza be a kormány a 250 ezret kereső mongolokat, indiaiakat, vietnámiakat, akiknek ingyen szállás, rezsi és kaja jut, hogy mindent félre tudjanak tenni, a magyarnak semmi sem jár, ennyiért meg a legtöbb nem szívesen dolgozik. Aztán nyomatja a kormány, hogy 70-80 ezer szabad munkahely van, de azt nem teszi hozzá, hogy ezek java alacsony jövedelet biztosít, vagy kemény fizikai meló.
2023. aug. 21. 11:20
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
78%
Milyen vizagyu? Hazamennenek bekesen es menne minden tovabb.
2023. aug. 21. 13:19
 22/36 A kérdező kommentje:
EU-s pénz nem fog jönni, mert semmilyen igazságügyi reform nem történt a valóságban (az nem az, ha papíron leírom, hogy a bíróságok függetlenek, aztán a valóságban minden magas szintű kétes ügyletben a kormányt hozzák ki jól, mert akkor hirtelen a fülbevalós, aláírós Novák Katicánk felmenti a bírót, mint oly sok esetben volt már ilyen), aztán ha netán eléri az Unió, hogy a soros elnökséget is elvegyék a kormánytól és nem jutnak hozzá a forrásokhoz, akkor itt 2026 előtt megteszik a kegyelemdöfést.
2023. aug. 21. 13:20
 23/36 A kérdező kommentje:

,,Milyen vizagyu? Hazamennenek bekesen es menne minden tovabb."

Sajnos igen, én már túl optimista voltam a vízágyúval kapcsolatban... Sokszor már azt hiszem, ha Orbán heccből ellenzéki politikusokat és ellenzéki érzelmű embereket börtönözne be tárgyalás nélkül, azt is végignézné békésen ez az ország, mint az oroszoknál.

2023. aug. 21. 13:21
 24/36 anonim ***** válasza:
78%

20

Ok, esetleg az lesz.

De Magyarország már most fertő.

2023. aug. 21. 13:26
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

#16 "Szingli vagyok, 30, új barátokat egyre nehezebb találni"

Ez csak a kortól függ, nem attól, hogy szingli vagy-e. Hasonló a hasonlóval.

Én 40 vagyok. Feleségem van, gyerek nincs. Van egy barát házaspár, akikkel eljárunk szórakozni, mert őnáluk sincs gyerek. Pár éve elég jó barátságban vagyunk. De sok olyan barátot elveszítettünk, akikkel egyszerűen a más életkörülmény miatt nincs közös pontunk. Egyik régi barátom pl. szingli, nem is nagyon halad előre az életben, így mostanában egyre ritkábban találkozunk. Egy másik sráccal egyetem alatt voltunk barátok, aztán neki hamar családja lett, most már két gyereke, így se ideje nincs, se közös pontunk.

2023. aug. 21. 13:40
 26/36 anonim ***** válasza:
82%

25

Ez sajnos igaz.

Ellenben így is rengeteg lehetőség van.

Mi a hobbid? Biztos van csoport, futás, túra, társasjáték.

2023. aug. 21. 13:43
 27/36 anonim ***** válasza:
20%

#16: "Ez az ember saját hazájában is igaz.

Szingli vagyok, 30, új barátokat egyre nehezebb találni valóban" igen pont erre céloztam. Ahhoz, hogy szociális értelemben le tudj telepedni valahol, legkesőbb középiskola után oda kell kerülnöd az adott városba vagy környékére, különben csak egy hontalan rabszolga leszel.

30-40 évesen gondolni, hogy majd uj életet kezdesz valahol távol... utána egy életen át győzködheted magad, hogy jó döntés volt.

2023. aug. 21. 13:45
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

27

Itthon mondjuk meghalok 40 évesen a rosszul kezelt krónikus betegségeim miatt, amire a szmog rátesz, de addig is full boldogtalan leszek.

Úgyhogy engem személyesen hagyj békén. Én döntésem.

Amúgy tipikus magyar mentalitást mutatsz be.

1. Más életével vagy elfoglalva, mást győzködsz.

2. Hozzáállásod: úgyse fog sikerülni

3. Ignorálod azokat a lehetőségeket, amelyek elsőre baromi kényelmetlennek tűnnek, de nem lehetetlenek.

Amúgy ennyi erővel Budapestről Sopronba se költözzön senki.

Illetőleg ha a szülővárosában marad is elmagányosodik, ha nem tesz ellene (ez az, amiről én beszéltem, de nem jött át neked, mire írtam azt, amit).

2023. aug. 21. 13:50
 29/36 anonim ***** válasza:
14%

#28: én csak azt irtam, amit tapasztalok a környezetemben.

Én is éltem USA-ban, voltam kint Németországban is sokat. Kiköltözhettem volna bárhiva a hiányszakmámmal, de előbb leültem és irtam egy listát pro- kontra-.

Egyertelmű lett, hogy maradnom kell.

2023. aug. 21. 13:54
 30/36 anonim ***** válasza:
89%
Én is gondolkodom, hogy kimegyek külföldre. Angolom olyan, hogy egy multinál 2 nap után jött az igazgató, hogy menjek ki németbe nekik dolgozni. Megijedtem és nem éltem vele, túl hirtelen volt, de már bánom. Amúgy mérnök vagyok.
2023. aug. 21. 14:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!