Átkérhetem magam 6 órás munkára?
Mostanában nagyon fáradékony és kimerült vagyok. 8 órás munkaviszonyom van egy multinál, ahol több (bár főleg kisgyerekes) kollégát is ismerek, akik 6 órában dolgoznak.
Akinek van tapasztalata, megosztaná?
Az adott cégnél tapasztaltabb kollégát kellene megkérdezned szerintem.
De ezzel az indokkal biztos ne hozakodj elő, legalább azt mond, hogy családi okokból, vagy a legjobb, ha csak úgy rákérdezel, mondjuk, hogy “a gyerek hány éves koráig szokták engedni a hat órás munkát” vagy hasonló. Ha azt mondja, hogy “nem gyerekhez kötött”, akkor megvan a válasz, ha mond egy életkort, akkor is.
Nálunk betegség, rokon ápolása, gyereknevelésre megadják esetleg plusz továbbképzésre.
Korábbi melóhelyemen volt ahol megadták volna
Köszi! Ez így önmagában nem hangzik ugye túl durván, de sajnos valószínűleg egészségügyi gondom van. Napi 10-12 óra alvás után az ágyból alig bírok felkelni és folyamatosan annyira fáradt vagyok, hogy a napi feladataimat is rémálom elvégezni. Orvoshoz most fogok menni mindenféle vizsgálatra, de amíg ez az állapot tart, nem akarok szenvedni, esetleg stresszelni a sok elvégzendő feladatokon.
Ha eü indok kell akkor igyekszem minél hamarabb szerezni. Egyébként ideiglenesen gondoltam ilyen megoldást, max fél évig, vagy amíg a probléma nem oldódik meg.
#2 Az orvosig mondjuk szedj vasat.
Az EÜ indok amúgy inkább rák szokott lenni, vagy egyéb “kicsit durvább” betegség.
Azt ugye tudod, hogy a 6 órával a bér is kevesebb, meg később a nyugdíjnál is számít.
Jobb mihamarabb a végére járni. Egy kollégám elintézte, hogy idegkimerüléssel elmenjen 2 hónap táppénzre. Ő is hasonlóan volt, kivizsgáltatta magát. Azt mondta az, első héten nem csinált semmit csak aludt napokat. Utána is sokat pihent. Viszont azt mondta a második hónap vége felé már unta magát nagyon. De amikor visszajött, teljesen fel volt töltődve, közölte hogy újra motivált, van életkedve és igazából tényleg csak pihenés kellett a szervezetének.
Először is járj utána, hogy mi a gond.
Én voltam hasonló helyzetben, nekem a gyerek volt a gond, el kellett hoznom ebéd után az oviból, mert nem voltak hajlandók egész napra bevállalni. Nekem azt mondta a főnököm, hogy nem járnék vele jól, mert 6 órásban ugyanazt a munkát el kellene végeznem, és kevesebb fizetést kapnék. Mi úgy oldottuk meg, hogy elengedett 2-kor, és otthon este még behoztam azt a pár óra lemaradást. Már ha kellett, mert sokszor simán végeztem. Szóval attól függ, hogy mennyire sok a munkád, mennyit kell dolgozni. Én inkább valami hibrid munkavégzést próbálnék kérni a munkáltatómtól, már ha nem kíván a munka teljes jelenlétet. Ha nem kell ingáznod, már az is sokat számít, plusz egy órát alhatsz reggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!