4 vagy 6 órás bejelentéssel vonhat a végrehajtó? Többi lent
2023 Jan óta az új jövedelemletiltas szabályai szerint,ha 4 órában elhelyezkedem vonhat a végrehajtó? Belefér már a 6 óra is ,hogy ne tudjon vonni , vagy csak a 4 ?
Kérlek ne osszatok negatívan, nem a saját hibambol kerültem ilyen helyzetbe , így nagyon szeretném, hogy ne tudjanak hozzájutni a pénzhez, ezért akarok vmi megoldást , hogy akár kevesebbet is dolgozom, csak az megmaradjon..
Amit írsz a lehető legrosszabb hozzáállás, mert a hitelt érdemes minél előbb kifizetni. Ha megúszni akarod, ideig óráig működhet, de a végén a bőrt is levasalják rólad.
"nem a saját hibambol kerültem ilyen helyzetbe"
Hogyha nem a saját hibádból történt, jelentsd fel a tettest és hajtsd be rajta az általad már kifizetett hitelösszeget!
jobb ha 8 órás bejelentettben dolgozol.
ha húzod, akkor a kamatok miatt több lesz az az adósság. egy barátom is így járt. a 10 milkó adósságból egy év alatt let 12 milkó.
volt akinek nem volt bejelentett munkahelye. elvették és elárverezték a házát is és mindent ami a nevén volt. még utólag az örökölt házát is.
de te tudod.
Nem az számít, hogy hány órában dolgozol, hanem a bér összege. Nekem ezt küldte a végrehajtó dolgozói letiltással kapcsolatban:Tájékoztatom a letiltást foganatosító munkáltatót, hogy 2023.01.01. napjától módosul a levonás alól mentes összeg számítás az alábbiak szerint:
1994. évi LIII tv..62. § (1) bekezdés szerint a 61. § szerinti levonás során mentes a végrehajtás alól a havonta kifizetett munkabérnek az a része, amely nem haladja meg a 60 ezer Ft-ot. Ez a mentesség nem áll fenn a gyermektartásdíj és a szüléssel járó költség (a továbbiakban: gyermektartásdíj) végrehajtása esetén.
Felhívom továbbá munkáltatót, hogy a nevezett határnapot követő levonásait a módosított mentességi szabályok figyelembevételével eszközölje, továbbá a módosítás tényéről a munkavállalót haladéktalanul értesítse!"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!