Dolgoznátok úgy,hogy nem jár fizetett szabadság?
8: Meg az kulturális dolog, hogy mennyi pihenéshez vagyunk szokva. A legalapabb a 20 nap szabadság, de a 40 sem ritka mondjuk 35 év felett.
Ez azt jelenti, hogy amikor van 1 vagy 2 fizetett ünnepnap egy hónapban, akkor még kiveszel 3 napot, azaz havonta csak 15-16 munkanapod van.
Ez azért nagyon nem mindegy.
"Az Mt. minden munkaadóra kötelező."
csak szankció nincs, meg hatékony eljárási rend...
A kérdésre is válaszolva maximum rövidtávon ideiglenesen, ha már tényleg kenyérre kell a fizetés, de egy évnél nem több ideig!!!
Ha lehetővé tennék a szabályok én simán, igen, boldogabb is lennék vele.
Legyen egy minimum nap amit ki is kell vennem (mondjuk 5/év) és egy maximum amit kivehetek (monjuk 50/év 😀) és ezzel gazdálkodjak ahogy tudok, pénz, szabadidő, munkamennyiség, egyéb programok és elfoglaltságok függvényében. Hol érdekelne engem hogy fizetik-e, ha a maradék 300 valahány napon megkeresem a rávalót.
Én betegségre is ebből a fizetetlen keretből mennék. Általában úgy vagyok beteg hogy 3-4 napig fekszem itthon, az orvos csak hümmög. Aztán elmúlik és megyek vissza. Semmi szükségem az egész hercehurcára orvosokkal meg papírokkal.
Sokkal könnyebb lenne másokkal is összehangolni, ha saját szabi keretem lenne.
Vannak olyan elfoglaltságaim is, amikkel akár pénzt is tudnék keresni, ha elegendő időt szánhatnék rájuk.
Bérpapír, munkaszerződés, banki jövedelem igazolás...
Mai világba már egyik sem ér semmit!!!
A cég valami alkoholista nevén van papíron, vagy az öregek otthonába ül a "cégvezető a cégtulajjal".
Megindul az eljárás, idézgetnek, kihallgatnak eltelnek hetek, hónapok, a bíróság megítéli amit meg kell a szokás meg a paragrafus szerintit, csak behajtani nincs kin.
A cég számláján meg addigra nincs pénz vagy nem is volt, meg egy székhelyszolgáltatáson és egy számlatömbön meg a bélyegzőjén kívül más vagyona se.
Cirkusz a népnek az egész, nem jog!
Aztán persze mindenki mossa kezeit, tömi zsebeit...
Maga meg Mister Anderson, kereshet magának egy másik állást!
"Pedig sajnos van ilyen,nem fizetik ki hiába van bérpapír."
Akkor irány a kormányhivatalokban található munkaügyi hatóság. Majd rászoktatják őket, hogy kifizessék.
Én kétszer is felnyomtam a munkáltatómat. Soha nem derült ki, hogy én voltam, nem is sejtették. Utána még 4 évig ott dolgoztam, aztán dobbantottam. Velem egyik se szarakodjon. Mondjuk nincs is bennem csordaszellem. Nem vagyok birka.
A többiek is csak azért kapták meg utólag a pénzüket, mert én felnyomtam a céget. Ezek a hülyék hagyták volna veszni. Hülyék...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!