Jelenleg havi nettó hány forinttól lehet normális körülmények közt önállóan élni Magyarországon?
Amit írsz nagyjából havi 600 nettóból jön ki egy hónapban.
Feltételezem nem akarod, hogy minden 31-én 0Ft legyen a bankszámládon, tehát 150 ezret még hozzáadtam megtakaritásként.
Nettó 750 ezer szükséges ehhez az életszinvonalhoz - ha egyedül élsz.
Nekem mások a prioritásaim, de az a tippem, hogy nettó 800-ból jönnék igazán ki.
Én örököltem, autóm nincs, nem is szeretnék, utazni szoktam, de kevesebbet, rövidebb ideig.
Viszont nekem mostmár van diákhitel 2 törlesztésem, kellene klinikai szakpszichológus, az egészségi állapotom miatt olykor magánorvosok (van magáneü biztosítása a munkáltatómnak, de nem mindenre terjed ki), valami trainer, aki erősít a rossz tartásom és a kezdődő fájdalmaim miatt.
Ezen felül a bicaj is olykor pénzbe kerül, rendbe kell tetetni rajta dolgokat.
Nem utazom annyit, de pénzbe kerül, most volt 4 nap Németország, nem mertem kiszámolni és a Revolutomon eleve volt euró, abból költöttem, de kb 200 ezer lehetett, vagy több.
Futóedzőm most jelenleg nincs, de uszodába néha megyek.
1 napos belföldi kirándulások.
23-24 voltam.
Bár ez nem válasz a kérdésre, tehát haszontalan lesz, de...
Szóval egy normálisabb rendszerben az állami orvos is kivizsgálna, elküldene normálisan a szakrendelésekre, kapna az ember életmódtippeket, el lenne küldve dietetikushoz.
Velem ez mind megtörtént - csakhogy magánban.
A fogorvosi ellátás is működhetne normálisabban, legalább egy gyökérkezelés erejéig.
Igen, legyen több a tb, legyen akár vizitdíj, bármi, de működjön....
Jelenleg nem működik.
A másik meg az, hogy luxusabbra kb senkinek se telik.
Tepertem, tanultam, nyelvtudásom van, top fizetőnek tartott területek egyikében dolgozom.
De nem engedhetem meg magamnak, hogy minden délben fixen meg legyen oldva az ebéd, nem engedhetek meg takarítónőt, havi fodrászatot (festés) és kozmetikust (kellene), mostmár a futóedzőt se...
Ha albérletben élnél akkor kevés a nettó 300 ezer. Ebben az esetben legalább nettó 500 ezer ft kell havonta.
Saját lakásban élve egyedül elég lehet, persze ha nem vásárolsz minden hónapban sok ruhát, nem jársz havonta fogorvoshoz és beéred évente egy olcsóbb külföldi nyaralással. Autó se biztos hogy belefér a netto 300 ezerbe inkább járj bkv-val.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!