Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hiszik azt, hogy a home...

Miért hiszik azt, hogy a home office az otthoni naplopás miatt jó?

Figyelt kérdés
A bejárás milyensége a kulcs. Tömegközlekedéssel nyilván undorító bejárni, viszont ha biztosítanának egy autót korlátlan költségkerettel én nagyon szívesen mennék vele mindenfelé.
2023. aug. 14. 15:06
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
91%
Kik?
2023. aug. 14. 15:08
 2/34 anonim ***** válasza:
89%

Én heti négyszer itthonról dolgozom, nem éppen naplopassal... Sőt, nem igazán áll meg 8 órában a munka.

Persze nyilván tök jó, hogy napközben odamehetek betenni egy mosást stb, meg bármi egyéb itthoni dolog, de attól még a kényelmesebb környezetet levéve a munka maga ugyanúgy sok.

2023. aug. 14. 15:12
 3/34 anonim ***** válasza:
94%

Hát nálam a bejárás csak az egyik.

Én pont szeretek egyedül lenni, pláne koncentrálás közben. Bent a szomszéd csapat miatt kocsmában érzem magam, plusz folyamatosan járkálnak (meggyőződésem, hogy nemcsak vízért meg mosdóba, hanem unalmukban is) és mindegyik végigbámul.

Plusz bemenetel esetén már előző nap kint kell sorakoznia a bepakolt táskának reggelivel, az előkészített ruhának stb és reggel így is brutálálmosan kóválygok.

Plusz a mosás elindítása, teregetés, mosogatás, bevásárlás rendelése, locsolás stb is csak estére időzíthető.

Pedig kötetlen munkarendben vagyok.

2023. aug. 14. 15:18
 4/34 anonim ***** válasza:
85%

Én évek óta HO-ban dolgozom, gyakorlatilag ugyanúgy egész nap, mintha bejárnék.

Ami különbség, hogy nem kepp naponta 2-szer egy órát autózni, általában a csúcsforgalomban, illetve, hogy az ebédidöben tudok kicsit pihenni, kimenni a kertbe vagy olvasni valamit.

De a munka ugyanannyi, ugyanúgy el kell végezni, viszont sokszor nem hagyom abba a 8 óra lejártával, ha valami még nincs kész, akkor befejezem, úgy könnyebb másnap az új résszel foglalkozni, nem kell visszakeresni az elözö napi gondolatmenetet.

2023. aug. 14. 15:21
 5/34 anonim ***** válasza:
94%

Itthonról nyugisabban tudom végezni a munkát, mert nem zavarnak meg, tudok koncentrálni.

Én már soha többé nem akarok bejárni. Eleve csak időpazarlás a napi ingázás.

2023. aug. 14. 15:30
 6/34 anonim ***** válasza:
89%

Sokadik HO kérdés 😀

Én, az első HO-s helyemnek (2016) a bejárás kiesése miatt örültem... volna. Igazán redvás helyen volt az iroda, Budapest egyik legkoszlottabb fertályán. Az interjúról hazafelé szembesültem ezzel. Ha ezt tudom, oda se megyek. A második pofáaesés akkor ért amikor kiderült hogy (az én csapatomban) nincs HO.

Örültem mint majom a farkának, mikor 1-1,5 után másik csapatba mentem ahol lett.

Kezdetben 1 nap.

Szuper volt.

Aztán 2.

Itt már jöttek a bajok. A munkahely minden addiginál undorítóbbnak tűnt, a benti zsivaj minden addiginál irritálóbb lett.

Úgyhogy amikor otthon voltam szétdolgoztam magam az irodában meg szedált állapotban vigyorogtam és járkáltam a többiekkel a kávégép-kisbolt-menza-lidl-gyros köröket amíg el nem telt a nap.

Mai eszemmel kocsival mennék, akár Greengo-val, akkor ez eszement ötletnek, penzkidobasnak tűnt volna, inkább a bkv-n is spóroltam, nem vagy alig lyukasztottam. A gettóba az ellenőr se jár.

Az is szétzúzta a hetemet hogy szabály szerint tilos volt ugyanaz napokon (pl kedd-pentek) HO-zni.

Szóval megváltás volt a covid, esetemben azóta beszélhetünk karrierről. Bejárni viszont ígyis úgyis be kell, kevés a vegzettségem és a múltam egy full remote pozihoz.

Azt a heti 1-2 napot, ha esetleg olyan helyen van az iroda hogy gyalog nem elérhető, kizárólag autóval vagyok hajlandó meglenni. Így se sok kedvem van hozzá, céges autó max az anyagi részén segítene. De szerintem is inkább arra költsön egy cég, a benzint én állom szívesen, mint irodabérletre.

Sajnos itt se tartok még, huszonévesekkel szívom a brét, belépő szintű ssc melóban.

2023. aug. 14. 15:45
 7/34 anonim ***** válasza:
91%

1-es tökéletesen leírta :D

Nem értem a létjugosultságát a kérdésnek.

2023. aug. 14. 16:08
 8/34 anonim ***** válasza:
92%

Én COVID óta home officeban vezetem a cégem, irodát offoltuk, mindenki HO.

Érdekes, hogy a kérdező a közlekedés minőségét emeli ki. Nekem pl pesten eszembe nem jutna autóban szenvedni, ahol koncentrálni kell, tök jól elvoltam mindig a tömegközlekedésen, ahol tudok olvasni, emaileket nézegetni, stb... nem volt teljesen kiesett idő.

De a készüldés, öltözködés, szociális körök sok időt elvesznek, úgyhogy a HO-t preferálom.

2023. aug. 14. 16:09
 9/34 anonim ***** válasza:
94%

"Miért hiszik azt, hogy a home office az otthoni naplopás miatt jó?"

Ezek teljes tévedésben vannak, egy irodában pont úgy lehet lopni a napot, mint otthon.

Tapasztalat :P

2023. aug. 14. 16:11
 10/34 anonim ***** válasza:
91%
Magukból indulnak ki.
2023. aug. 14. 16:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!