Ebben az esetben fel lehet mondani úgy,hogy ne kelljen semmit se visszafizetni?
24 éves vagyok, jelentkeztem a MÁV-hoz jegyvizsgálónak. Úgy voltam vele hogy amíg nincs más addig marad ez. Már a tanfolyam ideje alatt is adnak pénzt. Bruttó 300, amit a kedvezmény miatt én megkapnék.
Van 1 olyan kitétel,hogyha aláíróm a szerződést akkor a tanfolyam vége után 1 évig a MÁV-nál kell dolgoznom, különben vissza kell fizetnem a tanfolyam díját. Ez eddig teljesen rendben van. Viszont az is szerepel az emailban akit küldtek,hogy 6 hónap próbaidővel kezdek. Próbaidő alatt meg bárki felmondhat (munkáltató, dolgozó) csak úgy simán is. Ebben az esetben is vissza kellene fizetni a MÁV-nak a tanfolyam díját?
A MÁV-Startnak igen, több millába kerül/fő.
Már eleve a br 300k fizetés 6 hónapra kb 2 milla.
Aztán a tanfolyamnál ki kell ám fizetni az oktatók óradíját is... szerinted ők ingyen dolgoznak? Vizsgadíjak? Egészségügyi alkalmassági vizsgálatot sem ingyen végzi el az orvos... Formaruha, stb... Mit gondoltatok, hogy mindenki ingyen küzd azért, hogy 'semmirekellő Pistikéből' meg 'amíg nincs más Piroskából' kallert faragjanak?
100%ig biztos vagyok, hogy ez így ilyen formában nem igaz, amit leírtál.
A nettó 500-az megkeresheti egy kaller ha az elővárosban dolgozik és sok jegyet elad és a ténylegesen fizetésként átutalt bére mellé még hozzászámoljuk az összes többi egyéb járandóságot mint pl a szép kártyára kapott lóvét, meg a béren kivüli juttatásokat. Így összejöhet havi 500k.
A 8 napot úgy kell érteni, hogy nyocszor megy melózni. A jegyvizsgálóknál 16 óra is lehet egy szolgálat, vagy még több ha szolgálat közben laktanyázik, tehát alszik 8-10 órát valahol.
Mondjuk még így is van benne füllentés, mert 8x16 óra még mindig csak 128, úgyhogy ez mellé valszeg még volt szabi is.
14
Mivel nem lattam a berpapirjat igy nem lehetek 100%, de neki elhiszem. Semmi oka nem lett volna hazudni.
Nyilvan volt benne szabi, a beosztast mutatta, azt lattam is.
Nem minden honapban kapott 500at, ez biztosa kijelentheto de egy sima honap sem 300k. Nyilvan attol fugg mennyit kell mennie. De orulten sok extra nap nem kell az 500hoz. Ha jol emlekszem nyaron jellemzo a tobb munka. Amugy dunantuli es foleg erre fele dolgozik+Balaton+ neha BP
Vegigstelani a vonaton es elkerni a jegyeket nem egy megterhelo dolog. Nem fogod nekem bemeselni.
Nyilvan ezen kivul van mas dolguk is, de egy 200kmes tavon azert ez a resze pihi. Foleg egy csomo mas munkaval szembeallitva.
Arrol nem beszelve hogy multkor hajnalban utaztam pecs dombovar vonalon, es a kalauz miutan ment egy kort egesz dombovarig beszelgetett a szinten munkaba igyekvo mavosokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!