Ebben az esetben fel lehet mondani úgy,hogy ne kelljen semmit se visszafizetni?
24 éves vagyok, jelentkeztem a MÁV-hoz jegyvizsgálónak. Úgy voltam vele hogy amíg nincs más addig marad ez. Már a tanfolyam ideje alatt is adnak pénzt. Bruttó 300, amit a kedvezmény miatt én megkapnék.
Van 1 olyan kitétel,hogyha aláíróm a szerződést akkor a tanfolyam vége után 1 évig a MÁV-nál kell dolgoznom, különben vissza kell fizetnem a tanfolyam díját. Ez eddig teljesen rendben van. Viszont az is szerepel az emailban akit küldtek,hogy 6 hónap próbaidővel kezdek. Próbaidő alatt meg bárki felmondhat (munkáltató, dolgozó) csak úgy simán is. Ebben az esetben is vissza kellene fizetni a MÁV-nak a tanfolyam díját?
Előtted van a szerződés, olvasd el mi áll benne.
De amúgy ja, vissza kell fizetni. Miért gondolod, hogy csak úgy ingyen kiképeznek, fizetik az oktatóidat, a helyszínt, stb, esetleg a szállásodat is és még fizetést is kapsz, aztán másnap meg felmondasz és ők meg mosolyognak hozzá?
A mav egy jo munkahely. Pont par hete futottam osszeegy regi csapattarsammal aki elment a mavhoz jegyvizsgalonak. Azt mondta netto 500at megkeres es van honap amikor 8napot megy dolgozni. Jo mondjuk a munkaido nem 8ora, de akkor is.
Ha csak nincs valami fancy diplomad es tudasod, ennyit nem nagyon fogsz keresni sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!