Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan álljak neki a spórolásn...

Hogyan álljak neki a spórolásnak, lehet érdemes lenne felkeresni egy szakembert?

Figyelt kérdés

Havi jövedelmem kb 450-500.000Ft. A megélhetés, számlák, meg minden ilyesmit egyből kifizetek. Ahogy számolgattam marad a zsebemben kb 300ezer. Na most az a baj, hogy már rengetegszer elkezdtem spórolni, megtakarítási számla, %-os megtakarítás, de sose jött össze semmi, mert mindig elköltöttem valamire, ami talán annyira nem is lett volna fontos.

Volt hogy tudtam spórolni 1 évig, de van hogy 2 hónap alatt megbukott a mutatvány. Ha ilyen szinten "szórom" a pénzt, érdemes lenne felkeresnem egy szakembert? Esetleg nektek mi vált be?

2023. aug. 5. 01:06
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

#20 Különélek, albi 150 + 30 rezsi.

Nem pontos 300 marad a zsebembe, de mikor jó a fizu akár több is meg marad, vagy éppen kevesebb. Hát nem tudom, lehet én gondolom rosszul, de a jelenlegi helyzetben egy 500e fizu nem számít rossznak. Amm egy kicsit frusztráltnak tűnsz 😂

2023. aug. 5. 18:04
 22/28 anonim ***** válasza:
0%
IT-ben dolgozom, más a fogalmunk a jó fizetésről.
2023. aug. 5. 18:09
 23/28 anonim ***** válasza:
86%

22# Teljesen mindegy hol és mennyit keresel. Sokan elárul a karakteredről és életminőségedről, hogy egy szombati napon pénzügyi tanácsot kérő embereket próbálsz megszégyeníteni és veszekedni idegenekkel.

Biztos kiegyensúlyozott és jó az életed, ha erre van időd és energiád.

2023. aug. 5. 18:13
 24/28 A kérdező kommentje:

#22 Hát ha nagyon akarnám lehetne 1 és másfél millió közötti a fizum, csak akkor a családot kéne nélkülözni, amit jelenleg nem szeretnék:) De örülök neki, hogy jól keresel!

#23 Egyetértek 😅

2023. aug. 5. 18:39
 25/28 anonim ***** válasza:
22%
Én a bankba mennék be először, esetedben gránit bank. Lehet még fizetned sem kell érte és az ügyintéző ad neked valami jó tanácsot hova rakd a pénzed. Ők minden nap pénzzel foglalkoznak és sok emberrel vannak kapcsolatban.
2023. aug. 5. 18:42
 26/28 anonim ***** válasza:
0%
Azt hisztek amit akartok. 😉
2023. aug. 5. 20:43
 27/28 A kérdező kommentje:
#26 Nekem mindegy ki mennyit keres. Ha te jól keresel, és jól megtudsz élni belőle, akkor örülök neki. Nekem jelenleg az a fontos, hogy mégis hogy a brébe kéne elkezdeni spórolni?
2023. aug. 5. 21:50
 28/28 anonim ***** válasza:
91%

1. lépés szerintem, hogy világosan lásd a célt, például, hogy szeretnél lakást. Aztán elhatározod, hogy ebbe teszed az erőforrásaid, értsd: ha elromlik a telód, akkor új telefonként nem 200 ezrest veszel, hanem 30 ezrest. Ha eddig hetente jártál bulizni, most csak alkalomszerűen mész. Ha ruhát szeretnél, veszel a turiból. Ezt addig, amíg nem lesz meg a kívánt cél.

Mindenképp a hiteles megoldást javaslom én is, egyszerűbb, és akkor csak addig kell spórolni, míg meglesz az önerő (utána a hiteltörlesztés már kiadás kategória, azt ki fogod nyilván fizetni. Plusz nem kéne albit se fizetned ugye).

Mondjuk ha 30 milliós lakásban gondolkodsz, akkor 6 millió Ft kéne, ezt 3-4 év alatt azért össze lehet kényelmesen gyűjteni a te fizudból. De én inkább vállalnék egy másodállást vagy pluszmunkát is, hogy még gyorsabban menjen. Illetve kevesebb idővel a kísértés is kevesebb, hogy elköltsd a pénzt. 😀

2023. aug. 6. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!