Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan álljak neki a spórolásn...

Hogyan álljak neki a spórolásnak, lehet érdemes lenne felkeresni egy szakembert?

Figyelt kérdés

Havi jövedelmem kb 450-500.000Ft. A megélhetés, számlák, meg minden ilyesmit egyből kifizetek. Ahogy számolgattam marad a zsebemben kb 300ezer. Na most az a baj, hogy már rengetegszer elkezdtem spórolni, megtakarítási számla, %-os megtakarítás, de sose jött össze semmi, mert mindig elköltöttem valamire, ami talán annyira nem is lett volna fontos.

Volt hogy tudtam spórolni 1 évig, de van hogy 2 hónap alatt megbukott a mutatvány. Ha ilyen szinten "szórom" a pénzt, érdemes lenne felkeresnem egy szakembert? Esetleg nektek mi vált be?

2023. aug. 5. 01:06
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

10# Esetedben nem is kell megtalálni a tökéletes megoldást. Minden szakember még ha "független is" hajlik valamerre, mert van amiből kap jutalékot.

A te esetedben nem arra kéne törekedni, hogy a legeslegjobb megoldást megtaláld a problémára, ami a legjobb hozamot hozza, 0 kockázattal és még költségei sincsenek.

... mert ilyen nem létezik és a te esetedbe bármibe fekteted a pénzed, sokkal jobban jársz, mintha a számládon csücsülne és te elköltenéd vagy nagy önmegtartóztatást tanusítva nem nyúlnál hozzá.

Szóval nem baj, ha rád sóznak akármit, mert a te esetedben bármi jobb a mostaninál.

2023. aug. 5. 10:49
 12/28 A kérdező kommentje:

#11 Végülis ebben van valami. Igazából nem izgat annyira ha 0 hozamot hoz a befektetett pénz, inkább ha történik betegség vagy valami akkor legyen megspórolt pénzem.

Van valamelyik szolgáltatással tapasztalatod, hogy melyiket lenne érdemes választani?

2023. aug. 5. 11:01
 13/28 anonim ***** válasza:
65%
Ha könnyen szeretnél hozzáférni a pénzhez és valami egyszerű megoldás kell akkor államkincstár és diszkont kincstárjegy
2023. aug. 5. 11:19
 14/28 anonim ***** válasza:
65%
Vannak olyan emberek,akik képtelenek sporolni.Te ilyen vagy.
2023. aug. 5. 11:27
 15/28 A kérdező kommentje:

#13 Köszi, ennek utána nézek.

#14 Igen, ez a baj, és azok közül is a legroszabb vagyok..Ezért szeretnék változtatni a jelenlegi helyzetemen.

2023. aug. 5. 11:39
 16/28 anonim ***** válasza:

#14 Igen, ez a baj, és azok közül is a legroszabb vagyok..Ezért szeretnék változtatni a jelenlegi helyzetemen.

Ehez nem szakember kell, hanem neked kell fejben megváltoznod

2023. aug. 5. 12:57
 17/28 A kérdező kommentje:

Szakemberre azért gondoltam, mert többszöri neki futásra se változott semmi az anyagi helyzetemet illetően, és feltételezem, aki ért hozzá tudja, hogy aki olyan szerencsétlen, mint én hogyan kezdjen neki a spórolásnak úgy, hogy ne csak ideig-óráig tartson.

"Ehez nem szakember kell, hanem neked kell fejben megváltoznod"

Na igen, de nem megy semennyire, teljesen káosz így az egész.

2023. aug. 5. 13:02
 18/28 anonim ***** válasza:
35%

12# Nem akarok semmi konkrétumot ajánlani, mert nem vagyok pénzügyi szakember és nem ismerem a helyzetedet.

A magyar ember szereti azt hinni,hogy mindenhez is ért és 0. tapasztalattal, eredménnyel, tudással képes másokat kioktatni, hogy hogyan kell valamit csinálni.

Tehát kérlek ne a gyakorin fogadj el tanácsokat, mert több mint valószínű, hogy akik itt veszednek veled tizen éves gyerekek vagy gyárban dolgozó befásult emberek, akik soha sem értettek a pénzhez.

Nem a legjobb hely a pénzügyi tanácsokra.

Menj fel a netre és keress egy normális tanácsadót. Azzal meg nem foglalkozz, hogy pénz be kerül, hiszen hosszútávon bőven visszahozza majd a pénzt a tanácsa és senki sem dolgozik ingyen.

2023. aug. 5. 13:10
 19/28 A kérdező kommentje:
Rendben, utánna nézek az ilyen tanácsadóknak. Köszönöm!
2023. aug. 5. 13:15
 20/28 anonim ***** válasza:
0%
Elég rossz fizetés, és ezek szerint anyunál laksz, mert egy albit 150 alatt nem találsz manapság. Igazi élet művész vagy. Számold már ki, hogy havi koszos 200 ezerből mikor jönne össze egy 45 millás lyuk. Addigra megöröklöd anyádét. Keress egy rendes állást, rendes fizetéssel, aztán hitel.
2023. aug. 5. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!