Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan álljak neki a spórolásn...

Hogyan álljak neki a spórolásnak, lehet érdemes lenne felkeresni egy szakembert?

Figyelt kérdés

Havi jövedelmem kb 450-500.000Ft. A megélhetés, számlák, meg minden ilyesmit egyből kifizetek. Ahogy számolgattam marad a zsebemben kb 300ezer. Na most az a baj, hogy már rengetegszer elkezdtem spórolni, megtakarítási számla, %-os megtakarítás, de sose jött össze semmi, mert mindig elköltöttem valamire, ami talán annyira nem is lett volna fontos.

Volt hogy tudtam spórolni 1 évig, de van hogy 2 hónap alatt megbukott a mutatvány. Ha ilyen szinten "szórom" a pénzt, érdemes lenne felkeresnem egy szakembert? Esetleg nektek mi vált be?

2023. aug. 5. 01:06
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
56%
Ha már egy évig tudsz spórolni az egész jó. Én nagyon spórolós voltam mindig, ami pénzem megmaradt azt általában lekötöttem a bankba mert régebben jó kamatok voltak és lehetett ilyen pár hónapos, egy éves lekötéseket csinálni. Aztán később már ez nem érte annyira meg, jött az állampapír. Abból olyant vettem, hogy 5 éves, de minden évben lehetett belőle kivenni, végül nem vártam meg az 5 évet, mert 3 év után kivettem. Manapság szeretem ha likvid a pénzem, de azért mégis csak valamiképpen be van fektetve, ezért egy ideje devizákat vásárolok. Figyelem az árfolyamokat, mikor éppen mennyi és eurót, dollárt vagy svájci frankot szoktam. Ehhez bármikor hozzá lehet nyúlni, de nyilván itt is igaz, ha túl sokszor váltogatot akkor nem biztos, hogy pluszba jössz ki, érdemes hosszabb távra gondolkodni és ha megvetted akkor minél tovább megtartani.
2023. aug. 5. 01:25
 2/28 A kérdező kommentje:
Nem lenne rossz ötlet, de nagyon hosszú távú befektetésen jelenleg nem gondolkozom, saját lakást szeretnék venni, és emiatt is aggaszt, hogy így kezelem a pénzt. Az a baj, hogy hiába spóroltam egy évet, nincs látszata. Ötletem sincs hogyan tartsam kontrollban a kiadásaimat.
2023. aug. 5. 01:57
 3/28 anonim ***** válasza:
86%

"nagyon hosszú távú befektetésen jelenleg nem gondolkozom, saját lakást szeretnék venni,"

Lakás általában életében egyszer vesz az ember. Nem tudom, hogy sikerülne ez neked, ha rövid távokban gondolkodsz. Egy lakást úgy tudsz venni ha nagyban gondolkozol hosszú idejű megtakarításban.

2023. aug. 5. 04:50
 4/28 anonim ***** válasza:
83%
Egyszeru, megveszed hitelre aztan mar egybol oda megy el s fizud
2023. aug. 5. 05:57
 5/28 anonim ***** válasza:
30%

Havi szinten átutalok X összeget, egy részét átváltom euróra és befektetem.

Hosszútávú céljaim vannak, szeretném, ha 20 év múlva nem kényszerülnék munkára, hanem a magam ura lehetnék. Pénzt egyébként se szeretem szórni, miért költsek valamire, amire nincs szükségem?

2023. aug. 5. 06:25
 6/28 anonim ***** válasza:
83%

Írd össze mire költesz. Akkor látni fogod mire mennyi pénz megy. Tudod mérlegelni, hogy mi szükséges kiadás és mi nem. Vagy miből tudsz lefaragni.

Még azt szokták javasolni, hogy amint megjön a fizetés egyből tegyél félre belőle

2023. aug. 5. 07:16
 7/28 anonim ***** válasza:
90%
úgy, hogy nem költöd el. Felnőtt ember vagy bszki. Fejleszd már ki az önkontrollt magadban.
2023. aug. 5. 08:32
 8/28 anonim ***** válasza:
75%

Ha nem éretesz semmit a pénzhez és nem állod meg, hogy elkölsd a pénzed, akkor szerintem jó ötlet egy szakember felkeresése, hiszen megmutattad már magadnak, hogy egyedül nem megy.

A helyedben elmennék egy független pénzügyi tanácsadóhoz.

2023. aug. 5. 10:09
 9/28 A kérdező kommentje:

3# Ha egy összegben vennék lakást, és nem hitelre akkor szerintem sose lenne házam, azok alapján ahogy most kezelem a pénzt. Mindenképp vennék fel hitelt.

4# Igen Mindenképp hitelből akarok házat venni, de akkor sem fog az a helyzet megoldódni, hogy ami marad a fizubol azt ne koltsem el valamire.

Amit írtam költségvetést, az nem változna semmit ha hitelből vennék házat, mert jelenleg az albérlet 180+rezsi.

5# Ez az én esetemben sajnos nem működne. Heti rendszerességel járok külföldre. Kb mekkora összeget szoktál befektetni?

6# Igen, ahogy megjön a fizu egyből tettem félre belőle, ezzel a módszerrel tudtam spórolni kb egy évig. 1 milliót tudtam megspórolni. De ott is voltak botlásaim, mert többször belenyúltam.

7# Legnagyobb probléma, hogy 0 önkontrollom van..

Egyébként ha valaki tud ajánlani olyan költségkezelő alkalmazást, ami szinkronizálható a bankkal megköszönném.

Spendee,money lover meg egy csomót kipróbáltam már, de egyik sem szinkonizál a Gránit Bankkal, pedig elvileg támogatják.

2023. aug. 5. 10:20
 10/28 A kérdező kommentje:
#8 Nagyon hajlom ez a megoldás felé, mert magamtól sehogy sem megy. Hol kezdjem az ilyen szakember keresését, aki tényleg független és nem akar rámsózni minden szart?
2023. aug. 5. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!