Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Váltanál úgy munkahelyet,hogy...

Váltanál úgy munkahelyet,hogy ahova mennél ott kevesebbet keresnél, de tetszik az állás?

Figyelt kérdés

Én vmi kávézóba vagy étterembe mennék dolgozni de tudom h fixen kevesebet keresnék. De idővel mikor több tapasztal rendelkezem felvehetnek vmi jobban fizető állásra, ugyan abban a munkakörben kb.

Jelenleg a mekiben dolgozom, de oktoberben 3000 lesz az órabér, amiért fáj a szivem ott hagyni. (Nem minden mekiben lesz ennyi, csak a kettőben)

A legtöbb vendéglátos helyen pedig olyan 2000 res órabért ír.

2023. aug. 4. 21:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Volt, hogy így váltottam, és nem bántam meg. Nem minden a pénz.
2023. aug. 4. 21:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én pont így vagyok. Kicsivel kevesebbért váltottam, de életem legjobb munkahelyen vagyok, imádom.
2023. aug. 4. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

Azért ebben a helyzetben azt is vedd figyelembe, hogy a mekinél valószínűleg rendesen be vagy jelentve, van táppénz, fizetett szabi stb.

Vendéglátásban van esély arra, hogy bejelentések 200 bruttóra, a többi meg kézbe.

De hogy a kérdésre is válaszoljak, igen, pont most váltok úgy, hogy kevesebbet fogok kapni, mint jelenleg, viszont álmaim melója, plusz hosszútávon a fizu is sokkal jobb lesz, mint a jelenlegi helyen. Lehet úgy is fogalmazni, hogy egyet hátralépek, hogy utána kettőt menjek előre.

2023. aug. 4. 22:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Váltanék, számomra a fejlődési lehetőség és a későbbi magasabb bér fontosabb. Ez egy befektetés a jövőbe.
2023. aug. 5. 06:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én sem feltétlen nagyobb pénzért váltottam. Inkább végre más területű munka volt,mert már kiégtem abban amiben voltam. Új munkahely kicsivel közelebb lett a lakó helyemhez is. Én is azt vallom , hogy nem minden a pénz.
2023. aug. 5. 09:12
 6/9 A kérdező kommentje:
Lehet nem minden a pénz, de ha nem jösz ki hónap végére és nem biztos a későbbi magas fizetés?
2023. aug. 5. 10:11
 7/9 anonim ***** válasza:
90%
Sosem váltak kevesebbért.
2023. aug. 5. 15:25
 8/9 Thunderfairy ***** válasza:
53%
És mi a jobb abban hogy ha kevesebbet keresel mint előtte???
2023. aug. 6. 10:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem minden a pénz, de a többi szempontot is mérlegelni kell, hogy mennyire fontosak, milyen lehetőségek rejlenek bennük, na meg ezek mennyire reálisak. Ha túlhajszolt, stresszes valaki, vagy tanulni akar a munka mellett, akkor akár kevesebb fizetés mellett is megérheti kevésbé megerőltető munkára váltani. Ha viszont a pénz fontosabb szempont, mint a munka teher, vagy a kényelem, akkor érdemes a haszon maximalizálásra koncentrálni, hogy minél jobban fizető munkát találj.

Ha nem tudsz kevesebb pénzből kijönni, akkor nem igazán opció, hogy kevesebbet keress, bármi egyéb haszna volna is. Legfeljebb azt vizsgálhatod, hogyan tudsz lefaragni a költségekből, hogy mégis ki tudj jönni kevesebb pénzből.

Érdemes lehet azon is elgondolkodni, hogy itt csak részmunkaidőben folytasd és máshova is kisebb időben menj. Így a másik helyen az új tapasztalat szerzés és referencia is meglesz, viszont a mekis magasabb órabér ellensúlyozhatja, hogy a másik helyen kevesebbet keresel.

Próbálhatsz rögtön magasabb óradíjjal keresni, vagy ha nem is ajánlanak többet, megpróbálhatsz tárgyalni is. Ha kellően nagy munkaerő hiány van, akkor a tárgyalási lehetőségeid is jobbak.

2023. aug. 11. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!