Mi többet tudnék tenni annak érdekében hogy munkát találjak, minthogy minden nap nézegetem a lehetőségeket, és ami tetszik arra jelentkezek?
Régebben olvastam egy statisztikát arról, hogy Anglában a legtöbb megtalált munkahely a pub-okban született ismerősöktől származik. Sajnos nálunk nincsenek pub-ok, a kocsmákat meg nem olyan emberek töltik meg, akiknek rendes munkahelyük lenne.
De más módon ez azt jelenti, hogy a jelentkezések mellett próbálj meg minél több ismerősre szert tenni és tőlük érdeklődj, hogy tudnak-e elérhető munkahelyről.
Ez a "képezd magad" mekkora hülyeség!
Az illetőnek nyilván van valami szakmája, végzettsége, amit 3 vagy több évig tanult. Mit tud ehhez pár hónap alatt hozzátenni, amitől olyan baromi vonzóvá válik a munkaadóknak? Mit ér vele, ha be sem hívják interjúra?
Itt a marketing a megoldás, nem az "áru" minőségének a javítása. El kell jutni a fogyasztóhoz, vagyis a munkaadóhoz. Ha az eladó nem találja meg a fogyasztót, hiába jó az áru. (Amit nem is olyan egyszerű látványosan jobbá tenni.)
3-as, szerintem kivitelezhető Magyarországon is, jobb környékeken normális emberek járnak a kocsmákban is.
Én az egyik munkanélküli periódusomban minden nap, szertartásszerűen elmentem meginni egy kapuccsínót, lehetőleg minden nap más helyre. Ha ismeretségek nem is születtek, segített megtartani a "flowt". Magabiztosabban jártam-keltem a környékben, jobb kedvvel küldözgettem utána, vagy akár a cv-ket.
Ha még eltelik pár hét, szinte biztos, hogy szerzek ismerősöket is, hallok 1-1 fülest stb.
Ugyanígy, egy időben könyvtába jártam.
Kellenek a külső impulzusok, teljesen jó amit írsz, akár a közvetett hatások miatt is érdemes kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!