Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A tanárok nyáron is kapnak...

A tanárok nyáron is kapnak fizetést?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy volt már hasonló kérdés, de szeretném a napjainkban jelenlévő helyzetből is megtudni

2023. aug. 3. 20:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg nem csak a tanár tud maszekolni, ga te munkaidö után mást dolgozol, neked is összejön egy csomó plusz pénz.
2023. aug. 4. 16:14
 12/16 anonim ***** válasza:
67%
Igen, ráadásul 50 napra emelték a fizetett szabadságukat.
2023. aug. 4. 22:18
 13/16 anonim ***** válasza:
34%

Ez így van, szoktam is. Nem is panaszkodok. Nekik sír csak a szájuk állandóan. Van jó pár tanár ismerősöm, akik a legnagyobb léhűtők közé tartoznak és a kutya nem kéri őket számon.

2023. aug. 5. 21:58
 14/16 anonim ***** válasza:
22%

"Tartson csak napi 2 órát heti 5ször. Az havi 200k."

Ja hát tényleg jó egy 8 órás állás mellett még 2 órát leadni otthon. :)

Ennyi erővel inkább üssük agyon a konvektorszerelőket, nettó 15 perces munkáért kértek el tőlem 2 éve 40 ezer forintot.

Tipikus büdös proli vagy ezzel a logikával, már ne is haragudj...

2023. aug. 6. 13:35
 15/16 anonim ***** válasza:

Az is proli logika szerintem, hogy 8 órás munkával majd multimilliomosok leszünk. Aki jól akar élni, az szerintem ne oda tegye a mércét, hogy mikor lesz már vége a munkaidőnek és mikor mehetek már haza vakargatni a lábam között lévő dolgot.

Aki jól él és van mit a tejbe aprítani, az nem 8 órát dolgozik. Deeee tudom, igazi jólétet mindenkinek, 8tól szigorúan 4ig, persze ebédszünet, kávé napi 3szor, cigi óránként és majd dől a lé.

2023. aug. 6. 18:40
 16/16 anonim ***** válasza:

"Az is proli logika szerintem, hogy 8 órás munkával majd multimilliomosok leszünk"

Nem, igazából az a proli logika, amikor az ember az egészsége, a családja és a barátai rovására dolgozik napi 10-12 órákat, mert hát ezt tették a nagyszülei is, aztán milyen jól lerokkantak 60 éves korukra a férfiak, már ha éltek addig. :)

Napi 8 órás, valós munkavégzésnél többet, tartósan nem lehet végezni. Mérnöki, IT állásoknál sem, akkor sem ha contractor az ember. Vagy egy jól kereső, kemény fizikai munkát végző burkoló vagy hasonló sem tud napi 8 óránál többet dolgozni. Egyszer-egyszer rá lehet húzni, de nem állapot az, hogy állandóan kizsigereli magát valaki.

"Aki jól él és van mit a tejbe aprítani, az nem 8 órát dolgozik"

Lehet nagyon jól élni 4 óra munkából is, meg lehet nagyon rosszul 16-ból is. Én óraszámra kb. fele annyit dolgoztam, mint a pincér haverom, mégis kb. 3x többet kerestem közben. Na, akkor mi van?

"Deeee tudom, igazi jólétet mindenkinek, 8tól szigorúan 4ig, persze ebédszünet, kávé napi 3szor, cigi óránként és majd dől a lé."

A tanárok fizetésénél nem az a téma, hogy dőljön-e a lé vagy sem. Hanem az, hogy konkrétan nem elég a megélhetésre, ezért senki sem megy tanárnak. Ha senki nem megy tanárnak, akkor még rosszabb lesz az oktatás színvonala mint most. Friss cikkek szerint a nyolcadikasok közel fele funkcionális analfabéta. Még egyszer: a 14 évesek MAJDNEM FELE nem érti, amit olvas. Az összes oktatást mérő mutatóban egy évtizede zuhannak az eredményeink. Már nem az a kérdés, hogy lesz-e Magyarországon magasan képzett munkaerő, ami pörgeti a gazdaságot, hanem az, hogy a legegyszerűbb szakmunkára is alkalmatlan lesz a gyerekek fele. Nemhogy orvos nem lesz, de de olyan se aki vezeti a buszt, aki hentesként dolgozik vagy aki rád tud szabni egy öltönyt.

2023. aug. 6. 21:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!