Munkáltatóm az előző hónapi fizetésemet duplán utalta el. Lehet ebből bármi bajom? Jeleznem kell ezt feléjük?
Jelezd mihamarább. Úgyis kiderül majd havi/éves ellenőrzéskor
Öt évig minden jogalapja megvan a cégednek visszakérni a jogalap nélküli fizetést. Jobban veszi ki magát, ha te jelzed már előre a problémát.
Ez ugyan olyan mint annak a palinak az esete akinek véletlenül 90ezer eurot utaltak a 90ezer forintja helyett.
Roppant nyomorúságos volt ahogy próbálta tagadni, eldugdosni… hátha megtarthatja. Hiába mert a hatóságok kipréselik belőle a szrt is és még rá is fizet mert pénzbírságot kap szegény barom.
Nem ajánlott ilyen szánnivaló helyzetbe kerülni.
Vissza kell utalnod, hiszen jogszerűen nem a tiéd az a pénz.
Nekem volt olyan, hogy egy korábbi munkáltatóm (kis családi cég), 1 évvel a felmondás után utalt egy havi fizetést tévedésből. Nyilván szóltam nekik és visszautaltam.
A jogalap nélkül kifizetett munkabér 60 napon túl akkor követelhető vissza, ha a munkavállalónak a kifizetés alaptalanságát fel kellett ismernie, vagy azt maga idézte elő.
Nyilván ezt fel kellett ismerned, tehát nem vonatkozik rá a 60 napos korlát.
A munkajogi igény egyébként 3 év alatt évül el, tehát 3 évig bármikor visszakövetelheti ezt az összeget a munkáltató.
Jobb megelőzni a bajt és jelezni a dolgot, majd visszautalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!