Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szülés után köteles a munkálta...

Szülés után köteles a munkáltató módosítani a munkabéremen, azaz emelni a fizetésemen?

Figyelt kérdés
Ha visszatérek a munkába 2 vagy 3 év GYES után, kérnem kell a munkáltatótól a fizetésem korrekcióját/emelését vagy a jelenlegi jogszabályok kötelezik a munkáltatót a fentire. Tegyük fel, hogy nem emelkedett senkinek sem a fizetése a távollétem alatt, ebben az esetben is köteles lenne módosítani a fizetésemen ? Ugyebár én nem tudhatom, hogy tényleg történt-e emelés a cégen belül amiről lemaradtam, tehát ha a munkáltató megtagadhatja simán az emelést, még akkor is ha másoknak emelt.

2020. febr. 11. 12:27
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Minden munkában töltött idő után járó korrekció nem jár a szülési szabadságon. De ha a szerződésben a mindenkori minimálbér alapján számolják a fizut, akkor jár.
2020. febr. 11. 12:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Amíg a minimálbérnél többet keresel (adott esetban ha olyan a munkakör akkor szakmunkás bérminimumnál) addig semmit sem köteles a cég emelni.
2020. febr. 11. 16:38
 3/5 anonim ***** válasza:
67%
Ha jófej, akkor a szocho kedvezményed terhére ad emelést és érvényesítheted a családi adókedvezményed is havonta.
2020. febr. 11. 16:47
 4/5 anonim ***** válasza:
81%
Sőt, elő kell léptetnie, mert szültél.
2020. febr. 11. 20:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gúnyos megjegyzést az utolsó válaszolónak :-). Nem azért szülök, hogy a munkahelyem kompenzáljon érte... de azért köszönöm az ötletet ! :-)
2020. febr. 20. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!