Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire szokás beajánlani...

Mennyire szokás beajánlani magad egy céghez?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha nem is látok álláskeresést egy cég weboldalán, de írok nekik egy emailt, hogy szívesen dolgoznék náluk.

2020. jan. 26. 18:38
 1/5 timortin ***** válasza:

- Magam részéről legkevésbé sem tartom cikinek, ha valaki megkérdezi egy HR-részlegen, hivatalosan, hogy van-e nyitott poziciójuk a területeden és ha igen, hogyan pályázhatnád meg.

- A gond inkább az, hogy messze ez a legkevésbé hatékony mód, főleg, ha kurrens pozicióról van szó (sok fóka kevés hal esete). Te mindig többet fogsz tudni a cégről, mint ők rólad (indulásnál). Ha van hirdetett nyitott pozició, akkor rendes kiválasztási folyamat van (amibe esetleg becsatlakozhatsz), ha nincs ilyen, akkor egy cégnek ismeretlennek nem-feltétlen nyitnak egy ilyet (bár lehetetlennek nem lehetetlen adott feltételek mellett).

- Ennél hatékonyabb lehet lehet megtudakolni valahogy, hogy a cég mely fejvadász cégekkel dolgozik és fejvadász cégen keresztül bejutni. Ennek előnye az is, hogy képet kapsz arról mik az esélyeid, milyen egyéb alternatíváid vannak. Nemcsak egy szimpla elutasítást kapsz.

- És persze a leghatékonyabb mód az informális és/vagy direkt kapcsolatok cégen belüliekkel, a gyenge társadalmi kötőerők dominanciája: de ez már messzire vezet.

2020. jan. 26. 22:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem valami hatékony.

Nálunk az ilyen pályázatok a "Karrier" mappába landoltak és el lettek felejtve.

Ha nyílt pozició volt, azt mindig meghírdették.

2020. jan. 27. 06:29
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem megéri megpróbálni. Nem azért, hogy húúú, ez a jelentkező kell nekünk, találjunk már ki egy osztályt, munkakört neki. Így biztos nem működik 2020-ban. Nálam úgy volt, hogy szintén csak úgy beküldtem, aztán felhívott, hogy jöjjek be, de a portán ne mondjam, hogy állásügyben, hanem csak úgy. Ok, aztán kiderült, hogy egy dolgozójuktól szeretnének megválni a munkája miatt. Beszéltünk, végül nem hívott vissza, mert nekem kb. 2 éves gyakorlatom van a melóban, akit le akart váltani, min. 5. Az más kérdés, hogy akkor miért hívott be.

Pár napja is voltam így, végül kiderült, hogy néhány nap múlva amúgy is meghirdették volna az állást, egyszerűen csak megelőztem a többieket. De meg kell hirdetni, mert önkormányzati az állás.

A lényeg, sosem lehet tudni, hol, mi a helyzet. Én úgy vok vele, addig sem a face-t nyomkodom... Van ettől értelmesebb dolog.

2020. jan. 27. 15:17
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem a Face-t nyomkodod. Viszont, ha jelentkezel egy cégnél, ahol nincs meghirdetve álláslehetőség, és elutasítanak. Akkor a következő alkalomkor nem gondolod, hogy hátrányból indulsz, mert te már egyszer bepróbálkoztál?

Igaz, más dolog, hogy valaki azért nem kell, mert épp nincs nyitott pozíció, és más, ha azért, amit tud.

2020. jan. 27. 19:56
 5/5 anonim ***** válasza:

"Viszont, ha jelentkezel egy cégnél, ahol nincs meghirdetve állásl ehetőség, és elutasítanak."

Nem gondolom. Pár hónapja jelentkeztem egy céghez, behívtak, de nem vettek fel. Ennek a cégnek két telephelye van a városban, most hirdettek megint, írtam, behívtak. Ide, a 2. telephelyre pár hónapja csak úgy küldtem emailt, akkor nem jeleztek vissza.

Én küldök jelentkezést, adatbázisba vagy ilyesmibe. Nem mondom, hogy ez a nyerő, mert szerintem van elég pályázatuk, börzékről, meg minden. Persze lehet, hogy nem felelnek meg és ezért hirdetnek drága pénzen. De legalább megpróbáltam.

2020. jan. 28. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!