Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csinálnátok belőle ha a...

Mit csinálnátok belőle ha a fizetésetek minden hónapban 1 millió forint lenne?

Figyelt kérdés
Mi a legjobb, legokosabb döntés ilyenkor? Nyitnátok belőle valamit, gyűjtögetnétek? Várom az ötleteket, mindenkiét szívesen elolvasom😁

2023. aug. 2. 08:21
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
41%
Többet is keresek ettől. Mit csinálok? Élem az életemet, egy részét elköltöm, egy részét befektetem.
2023. aug. 2. 10:02
 12/56 anonim ***** válasza:
23%
997 ezer a nettóm szal asszem releváns a válaszom: Mit csinálok ? Semmit, 350 ezret elvisz a lakáshitel, 150-200at a lakberendezés havonta. (Nem rég költöztem).
2023. aug. 2. 10:07
 13/56 anonim ***** válasza:
22%

"350 ezret elvisz a lakáshitel"

Uh... Azért az durva. Én nem lennék olyan őrült, hogy a fizetésem több, mint egyharmadát hitelre költsem. Többek között ezért is maradok a panelben és nem veszek házat 1,1 milliós nettó jövedelemmel.

2023. aug. 2. 10:25
 14/56 anonim ***** válasza:
75%

Az életszínvonal inflációja a legkártékonyabb olcsan esetben, amikor emelkedik a fizetésed.

Realisztikusan az embernek szépen lassan megy fel a fizetése. Tipikusan nem ugrik nettó 300-ról nettó 1 millióra. Jobb karrierekben is pár év mire eljut addig az ember.

Közben nagyon egyszerű bemagyarázni magadnak, hogy most már megengedhetsz jobb dolgokat magadnak és észre sem veszed, de egyre nagyobbak lesznek az igényeid.

Én szoftverfejlesztő vagyok és már elég korán elhatároztam, hogy megélhetésre csak annyi pénzt szánok, amennyi egy sima multis adminisztratív munkakörben meg lehet kapni. A fizetésem maradékát meg automatikusan küldöm tovább egy befektetési számlára.

Tehát ebben az esetben is én azt csinálnám, hogy hagyok magamnak nettó 300-at és a maradék 700-at befektetem. Azt hogy ki mibe fektet és hosszútávon mik a pénzügyi céljai meg már egyén függő.

2023. aug. 2. 10:38
 15/56 anonim ***** válasza:
5%

"Többek között ezért is maradok a panelben és nem veszek házat 1,1 milliós nettó jövedelemmel."

Magánügyed, de ez most kit érdekel? Gondolom te írod ki azokat a kérdéseket melyek arról szólnak, hogy jaj milyen nehéz ma családi házat venni, mert kevés a fizetés, blabla

2023. aug. 2. 10:56
 16/56 anonim ***** válasza:
35%
#15 Sose írtam ki olyan kérdést, de amúgy igen, tudnék venni házat: eladom a lakást 32 millióért, kifizetem belőle a kb 4 millió hitelt, ami még rajta van, és veszek 70 millióért egy házat. Igen, csak ahhoz kell 42 millió hitel, ami őrülten sok és még 20 évre is 350 ezer volna a havi törlesztője. Kösz nem. Nem akarom sem a jövedelmem 30%-át hitelre költeni, sem 60 éves koromig lakáshitelt fizetni. Gyerekem nincs, nem is lehet sajnos, így az állami tenyészpénzek kiestek. Ennyi.
2023. aug. 2. 11:33
 17/56 anonim ***** válasza:
0%
Ja és akkor ezekszerint saját magadnak nem találsz 70 milliónál olcsóbb családi házat. Érdekes.
2023. aug. 2. 11:47
 18/56 anonim ***** válasza:
19%

Először is vennék egy nem túl régi kocsit, és így a fenntartása miatt sem kéne aggódnom. Ez azért lenne fontos, mert szívesen eljárnék néhány programra Pestre, aminek későn van vége, és tömegközlekedéssel nem tudok hazajutni.

Vagy fél milliót havonta félretennék belőle, hogy tudjak venni egy külön álló házat nem túl rossz környéken akár hitellel (a mostani lakásom lehet eladnám, de nem biztos).

Befektetni kizárólag ingatlanba fektetnék, egyéb befektetések terén nincsenek látnoki képességeim, és tudom, hogy csak szívnám a fogam, ha ezen buknék.

2023. aug. 2. 11:50
 19/56 anonim ***** válasza:
17%
Sajnos, akkor harmadolnom kellene a kiadásaimat is. Törvényszerű, harmadannyi jövedelem, harmadannyi kiadás.
2023. aug. 2. 13:05
 20/56 anonim ***** válasza:
14%

Első dolgom az lenne, hogy neki állnék építkezni, amint megalapoztam azt tőkével. Saját kecó mindenek felett!!!!

Havi 1 millióból én 700 ezret félre tudnék tenni. Mindent a cél érdekében...

2023. aug. 2. 13:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!