Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A fizetésem EUR-ban van és...

A fizetésem EUR-ban van és középárfolyam szerint utalják HUF-ban. Érdemes inkább EUR-ban kérnem egy devizaszámlára?

Figyelt kérdés

Még nem kérdeztem rá, hogy megvalósítható-e egyáltalán, mert nem vagyok biztos benne, hogy jobb lesz-e nekem tőle.

Sosem hagyok nagyobb összeget a folyószámlámon, amint valamennyi összegyűlik, már megy is vagy az Államkincstárba, vagy a K&H-ba valamelyik ETF-re, vagy egy MagNet bankos betétbe.

Így ha belegondolok, akkor annyi előnyöm lenne egy devizaszámlából, hogy nem havonta az aktuális árfolyamon váltódna át a fizetésem, hanem akár úgymond vissza tudnám tartani pár hónapig, hátha gyengül a forint

Persze csak pár hónapig, amíg fel nem gyűlik akkora összeg, hogy már ideje lenne átváltani, és befektetni valahol.

A számlavezetés költsége, ha jól olvastam, akkor nem sok, 1.3 EUR pl. a MagNet banknál.

Bár egyel több dologra kéne figyelnem, valamint azt se tudom, hogy hogyan tudnám ideálisan átváltani. Ha helyben, a MagNet bankon keresztül váltanám, akkor máris vesztenék valamennyit, mert pl. most 5 forinttal a középárfolyam alatt van a vételi árfolyam.

Csak pár példát találtam, nem értek igazán hozzá, nem látom át, szóval nagyon nagy esély van arra, hogy sok mindent kifelejtettem a számításból.

Ezért is kérem ki a véleményetek, nagyon megköszönném, ha kicsit útba tudnátok igazítani.

Maradjak a jelenlegi középárfolyamos fizetésemnél, vagy próbáljam meg elintézni, hogy közvetlenül EUR jöjjön egy devizaszámlára? Megérné? Mennyit nyerhetek/veszthetek? Érdemi a különbség? Mennyivel több időráfordítást igényelne?

Előre is köszönöm mindenkinek! :)

2023. júl. 31. 14:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

1) Megkapod a forintban fizetett, MNB középen átszámított EUR-ban megállapított munkabéred a forint számládra

2) bankkártyás vásárlásként revolut-ra transzferálod az összeget

3) ott átváltod a középárfolyamhoz igen közeli árfolyamon

4) onnan ingyen oda utalod az eurt ahova akarod a SEPA-n belül.

2023. júl. 31. 16:21
 12/15 anonim ***** válasza:

Ha el lehet intézni, én (is) Revolut számlára kérném. Revoluton sokkal kedvezőbb árfolyamok vannak és havi 2500-ért (alap csomag) kapsz hozzá egy visa kártyát is, amivel POS terminálokon is tudsz fizetni (bolti pénztár stb.).

Tarthatod EUR-ban is a pénzed és amikor forintban fizetsz a kártyáddal, automatikus átváltja a szükséges összeget az aktuális EUR/HUF árfolyamon.

Nem a reklám helye volt, csak szerintem praktikus.

Annyi, hogy Revolutnak nincs magyar bankszámlaszáma, azt hiszem észtországi számlaszáma van.

2023. júl. 31. 16:41
 13/15 anonim ***** válasza:
Litván, nem Észt.
2023. júl. 31. 16:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Bocsi, az alap csomag amihez kártya is jár az csak 1200 ft/hó.

Ezért cserébe kapsz 200€/hó ingyenes készpénzfelvételt ATM-ből és 1000€/hó díjmentes devizaátváltást.

2023. júl. 31. 16:53
 15/15 anonim ***** válasza:
micsoda üzlet ez a BANKOKNAK
2023. aug. 1. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!