Megéri devizaszámlát nyitni és euróban tartani a fizetésem, hogy kevésbé inflálódjon?
Szerintem nem, az euró ugyan úgy inflálódik, idén olyan 4%-os inflációs rátával.
Az Euró nem valami szupervaluta...
Azt szokás mondani, 5 havi megélhetésedet tartsd pénzben, itt legajánlatosabb a hazai valuta, a többiből pedig vásárolj eszközöket. A sok szerencsétlen kretén nem tudom miért pontozta le az elsőt, az állampapír nem rossz megoldás, de én inkább valami EFT felé mennék, feltételezve hogy fiatal vagy, és a fizud várhatóan növekedni fog.
A linkelt OTP-s dolog egy vicc, 0.00994% EBKM az a kerekítési hiba kategória. És ezt akkor adja, ha van 50k+ euród.
Ha euró befektetést akarsz, akkor a 4-es által már megénekelt ETF lehet barátod, de ugye arról tudni kell, hogy nem garantált, tehát bukhatsz is rajta, mint minden befektetési alapon. Cserébe természetesen a hozama potenciálisan jóval magasabb, mint a betéteknek / kötvényeknek.
Esetleg vehetsz euró alapú állampapírt (PEMÁP), ami euró infláció +0,75% (3 évre) vagy +1,25% (öt évre) kamatot fizet, ez garantált, viszont ha idő előtt váltod vissza, akkor bukhatsz rajta, valamint mindig az előző évi inflációs adatokat veszi figyelembe, tehát növekedő infláció esetén "le tud maradni" a hozam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!