Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Régen könnyebb volt az álláske...

Régen könnyebb volt az álláskeresés?

Figyelt kérdés
Frissen végzett egyetemista vagyok. Jelenleg munkát keresek. De a szüleim folyton mondják,hogyha ott a diploma a kezembe akkor miért nem megyek dolgozni. Hiába mondom nekik,hogy jó pár helyre beadtam az önéletrajzom, naponta nézem,hogy milyen álláslehetőségek vannak. Azzal jönnek,hogy régen az ember ki se lépett az iskola ajtaján már tudott menni dolgozni. Ez tényleg így volt?

2023. júl. 28. 12:58
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyban függ attól hogy mi a képesítésed, illetve hogy hol laksz, hol keresel állást. A várakozás a legrosszabb, de türelmesnek kell lenni, és sok helyen próbálkozni, előbb utóbb mindenki elkel
2023. júl. 28. 13:06
 2/19 anonim ***** válasza:
94%
Jajj, emlékszem anyámék is ezzel a száz évvel ezelőtti baromsággal jöttek, hogy menjek be mindenhova, keressem a főnököt és adjam oda neki az önéletrajzomat. Nem értették, hogy ez már NEM így működik.. Türelem.
2023. júl. 28. 13:18
 3/19 anonim ***** válasza:

Ne csak azt nézd milyen álláslehetőségek vannak, hanem, hogy hol szeretnél dolgozni, hol lehet dolgozni a diplomával ami a kezedben van, és add be oda is nyugodtan. Motivációs levélben kitérhetsz rá röviden miért szeretnél ott dolgozni, esetleg ha kapcsolódik a szakdogád azt is beleírni.

Ezek mellett azért teljesen igaza van az elsőnek, nem mindegy hol laksz és mi a szakmád.

2023. júl. 28. 13:19
 4/19 anonim ***** válasza:
92%
A francokat, dehogy volt így. Én 2007-ben végeztem, és fél évig kerestem munkát, pedig már tényleg mindenhova jelentkeztem a közgazdász diplomámmal, még éjszakai vonattakarítónak is, de sehova nem vettek fel. Amikor már teljesen kikészültem idegileg, akkor kértünk segítséget egy rokontól aki szerzett nekem munkát.
2023. júl. 28. 13:26
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem így megy.

Én logisztikai mérnökként végeztem.Azzal kábítottak a szakra lépésről kedve,hogy ezzel 5 perc alatt állást kapok,ha a papír a kezemben lesz.A francokat, 5 hónap volt, mire normális állást találtam.

Pályakezdő 0 kilométeresként sehol sem egyszerű.

2023. júl. 28. 14:14
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt könnyebb, már csak azért se, mert nem volt internet és rosszabb, lassabb volt a közlekedés.

Ismerősi körben volt egyszerű munkát találni, de ez most is így van.

2023. júl. 28. 14:17
 7/19 anonim ***** válasza:

Csodálkozok, hogy LinkedIn huszárok még nem szóltak hozzá.....

Milyen diploma egyébként? Piacképtelen bölcsészmérnök diplomával mehetsz a mekibe burgert meg krumplit sütni. És most nem vicceltem. Vagy vár a gyár.

Kapcsolatok nélkül nehéz lesz elhelyezkedni.

Friss diplomásként, kapcsolatok nélkül, ismeretlenül ezekkel lehet gyorsan a tanult szakterületen elhelyezdeni: gépész-,mechatronikai-,villamos-mérnök, mérnökinformatikus, programtervező informatikus

2023. júl. 28. 14:31
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Hozzátenném a nem jól fizető, de keresett foglalkozásokat: ápoló, szociális gondozó, bármilyen tanár vagy pedagógus.

Miért érzem úgy, hogy bölcsész vagy gazdasági diplomád van? 😅 Előbbi nekem is van, nagyon max IT helpdeskre felvesznek, amúgy kuka, utóbbiból meg sokezren végeznek ugye évente.

2023. júl. 28. 14:58
 9/19 anonim ***** válasza:

8#

Azért, gazdasági diplomával könnyű elhelyezkedni.

Beszerzés, logisztika, pénzügy.Ilyen minden gyárban van.

Meg, ha van kis műszaki érzéke, mehet termeléstervezésre is.

Budapesten meg aztán főleg könnyű, halomnyi szolgáltatócég van.

2023. júl. 28. 15:12
 10/19 anonim ***** válasza:
53%

10 éve nálunk ki sem kellett lépni az ajtón és jöttek a munkáltatók.

Rendszeresen elfoglalták aulát, standot állítottak és állásbörzéztek.

Engem már másodévben beszerveztek, végzésre több év tapasztalatot is fel tudtam mutatni.

2023. júl. 28. 16:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!