Megéri vidékiként Budapestre ingázni munka miatt?
Jelen, hasonló távolságról, másik városból, hasonló rendszerességgel járok irodába Budapestre.
Viszont Budapest hozzám közelebb eső részére és olyan környékre amit ismerek, szeretek.
Szerintem ez a kulcs, ha nem így lenne, rég kiégtem volna tőle.
Ilyet, mint metrózgatás a Keletihez, nincs az a pénz amiért vállalnék.
A heti 2-3-at is úgy vállaltam hogy csak papíron annyi, a valóságban senki így én sem jár be ennyit.
Voltak kivételes, durvább hónapok, de azt meg is sínylette az életem többi része.
Én szállást is szoktam kivenni, pillanatnyilag és forintálisan nyílván nem éri meg, a kényelem miatt és hosszabb távon nekem megéri, hogy ha már ennyit utaztam "jelen" legyek a munkahelyemen.
Hosszabb távú cél nálam is a remote, de ahhoz le kell rakni az alapokat valahol, befektetéseket tekintek rá.
Szerintem te is inkább nézz szét Budaörstől Kelenföldi, Infoparkig, Déli környékéig. Rengeteg jó cég van erre és anyagilag is lehet még jobban járnál.
Egyébként én pont most tervezek lakást is bérelni legalább fél évre, irodától sétatávra. Nem "költözés" miatt hanem hogy egyszerűbb legyen az életem. Hatalmas előnyre tennék szert egy kőbányaival vagy veresegyházival szemben.
Utána jöhet a remote.
Valóban, ha már metró vagy bármilyen tömegközlekedés, akkor maximum az M4. Én mondjuk a Keleti környékén egy 3 perces sétától is kidobnám a taccsot ("Keleti környéke" ennyit feltételez), de ez nyílván szubjektív.
Azt azért érdemes beleszámolni hogy minden átszállás egy kockázat, esély az (újabb) késésekre.
Ez nem a "megéri - e" feeling, kérdező, hanem, hogy mik a lehetőségeid!
Ha csak ezt az ajánlatot kaptad és még csak hasonló sincs más munka a láthatáron....akkor ez nem lehet kérdés!
Nincs mindenki abban a helyzetben, hogy válogasson vagy feltételekt szabjon..
A számláid nem fizetik ki önmagukat!
És akik lehurrognak, azok se fizetik a számláidat helyetted!
Én jogász vagyok, de messzebbre is elmennék, akár naponta is, ha valaki adna munkát...
Akkor meg ne kattogj rajta annyit!
Fogadd el azt, ami Neked a legjobb utazásban és fizetésben is!
Ami messze van, hiába fizet "többet", rá is mehet a különbözet az utazásra.
De még ha a cég ki is fizeti az utazást, a fáradtságot, ami azzal jár nem fizeti meg....
Viszont mivel nem raktáros-, szalag- stb. munkáról beszélünk hanem könyvelésről, 1-2 év elég lehet arra hogy kijárjuk magunknak a teljes HO-t, esetleg alkalmanként, havi-kéthavi bejárást... így máris más a megtérülése az utazgatásnak.
Valamint, kis eséllyel de bármikor beüthet egy COVID-hoz hasonló krízis. Ilyen esetben szintén jó ha van egy stabil, home office-os munkahelyünk.
Mi olyan rohadt vonzó azon a bruttó 680 ezren? Egy ganaj szar fizetés az is. Ezért szerintem nem éri meg, majd meglátod, hogy rohadt sok az a 1,5 óra vonat, meg ugye Veszprémben is a világ végén van az állomás, aztán Budapesten átszállás, csöveskerülgetés, 15 perc metró, 15 perc séta, meg ugye a vonat késései, a busz meg úgyis csak állna a dugóban az M7-esen. Csak egy irányba benne van vagy 2,5-3 órába. Egy élőhalott leszel, megéri az a plusz bruttó 150 ezer?
Autóval meg rohadt drága, még ha fizetik is azt a 15 Ft/km-t, az is alig fedez belőle valamit, konkrétan többet elvisz mint amennyivel magasabb a fizetés. És ugye a dugó...
"Mi olyan rohadt vonzó azon a bruttó 680 ezren?"
Az, hogy nagyon sokan szeretnének ennyit keresni... és a negyedét se kapják, diplomával + szakmai gyakorlattal.
A kérdező nem írja, hogy pályakezdő - e, de egy kezdő közgazdásznak sehol nem adnak ennyit.
Én jogtanácsosként (követeléskezelési területen) nem keresek ennyit és a többi - más területen dolgozó - jogtanácsos kollégáim sem.
És nem kevés munka van abban, mire jogtanácsos lesz valaki...
Az, hogy van olyan piaci szektor, ahol a kezdőfizetés ennyi, az kizárólag szerencse kérdése, azok számára, akik ebbe - a tudásuk miatt - beletartoznak.
De mások is tanulnak és dolgoznak, elég sokat, talán többet is, mint ezek a szerencsés emberek, mégis meg kell elégedniük nettó 250 - 300 ezres fizetéssel.
Az nem az Ő hibájuk, hogy a munkáltató vagy az állam - ha állami szektorban dolgoznak - ennyire tartja őket. Máshova elmenni meg egyéb okok miatt, nem tudnak.
"Egy ganaj szar fizetés az is"
Neked lehet, hogy az, mester.
Mások ölnének a negyedéért is...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!