Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi pénzre lehet szükségem,...

Mennyi pénzre lehet szükségem, ha így szeretnék élni?

Figyelt kérdés

Szeretnék Görögországban egy tanyán/farmon minél önállóbban élni (magyarán nem függeni az állami víztől, áramtól, stb.), ahol állatokat tartanék (lehetőleg legelőn) és földet művelnék a kertemben (kiegészítő takarmánynak / pár gyümölcsöt enni).

Nem tudom érdemes-e, de olyanok felmerülnek, hogy napelem, és olyan luxus dolgokat is szeretnék, mint internet vagy légkondi.

Ideális esetben mindent megtermelnék és nem lenne szükségem pénzre. Realisztikusan valamennyi pénzre sajnos mindig szükségem lenne, és nem tudom pontosan, hogy azt egy tanyáról honnan szerezném.

Hozzátartozik, hogy mondjuk lenne egy feleségem és 2-3 gyerekem.

Jelenleg a nulláról indulok.

2023. júl. 25. 23:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Sokkal kevésbé fontos nekem, hogy pontosan mit akarok, fontosabb az, hogy mit lehet. Ilyen kérdésekre hogy "hol veszek telket és mennyiért", a válasz annyi, hogy ahol tudnék. A legtöbb hasonló kérdésre a válasz ez. Ahol lehet, amit lehet, stb.
2023. júl. 26. 20:45
 12/15 anonim ***** válasza:
Összegezve sehol és semmit!
2023. júl. 26. 21:10
 13/15 anonim ***** válasza:
80%
#11: Ez viszont így a semmi kategória. Még azt sem tudod megfogalmazni, hogy pontosan mit is akarsz, nemhogy hogyan. Ebből sme lesz semmi, csak álmodozol
2023. júl. 27. 10:21
 14/15 anonim ***** válasza:
78%

Mielőtt bárhova kiköltöznél, mindenképp érdemes előbb kiutazni legalább turistaként, de még jobb, ha valami segédmunkára kimész legalább néhány hónapra.

Mivel földművelésben, állattenyésztésben gondolkodsz, ilyesmi helyre érdemes menni idénymunkára, hogy megtapasztald, hogy ott hogyan zajlik, miben más, mint itthon, saját tapasztalatokat és nem utolsó sorban kapcsolat is szerezz.

Pl. Megismerheted, hogy az ott élő farmernek, akinél dolgozol milyen gondjai, sikerei vannak, amiből te is tudsz tanulni, inspirálódni, ha jó kapcsolat alakul ki, akár tartósan maga mellé vesz, akár tőle meg tudod venni a földet, stb.

Az önfenntartással kapcsolatos problémákat leírták, viszont az úgy láttam, kimaradt, hogy ha egy valamit termelsz, de abból a szükségleteidnél többet is, akkor a felesleget eladhatod, így lesz pénzed minden másra, amit nem tudsz magadnak megtermelni. Ehhez persze már nem árt érteni a kereskedelemhez is, de jobbak az esélyei, mint 100%-ban mindent megtermelni, amire szükséged van.

(Egyébként a 100%-os önellátás még komplett országoknak sem szokott működni, mert egy csomó mindent nem képes teljes országok gazdasága sem megtermelni, ezért külföldről kell beszerezniük. Egy magán gazdaságnál ez fokozottan fenn áll és jóval alapvetőbb szinteken jelentkezik ugyanez a probléma.)

2023. júl. 27. 13:19
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Olívaolaj, bor, gyümölcsök, fűszerek... egyik sem értéktelen dolog. Ezt a 'mediterrán vacak' hozzászólásra írtam. Nem csak a zsíros alföldi talajon lehet piacképes dolgokat termeszteni. Az más kérdés hogy a magyarok jelentős része csak a burgonyáig lát. Az is más kérdés hogy Magyarország jelentős része is hasonló, meszes és/vagy homokos talajú 'vacak' ahol sok mindent lenne érdemes termeszteni csak pont nem azt amivel a nagytudású "gazdák" küszködnek.

De az is igaz hogy hiába termeled meg ezek mindegyikét ha önellátásra törnél.

Meg, mondjuk az sem lehet véletlen hogy a görögök mindig is kereskedőnép voltak... valahogy csak kenyérre kellett váltani a kecskesajt egy részét... szóval minimum termelői piacokra járkálást be kéne vállalnod. Szélessávú nettel mondjuk egy európai exportot is meg tudsz oldani.

Szerintem is többszáz milliós projekt, beruházás, ingatlan, eszközök, tudás megszerzése, tartalékok képzése stb miatt.

Egyébként dél-Olaszországban vannak/voltak falvak ahol FIZETTEK a betelepülőknek. Érdemes ennek is utána járni, hátha van még ilyen lehetőség.

2023. júl. 28. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!