Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Voltam egy napot dolgozni...

Zollot kérdése:

Voltam egy napot dolgozni mondták hogy fizetik a próba napot 15 napja ki kellet volna fizessék nekem meg nagyon nagy szükségem van a pénzre mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
hivohattam smseztem nekik de nem vesznek tudomást rollam

2019. jan. 30. 11:12
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen amikor a prolik elmennek ingyen dolgozni. Nagyon szükséged van a pénzre, miért? :) Mennyi 3000Ft? :D
2019. jan. 30. 11:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha aláírt szerződés nélkül dolgoztál, akkor vagy kifizetik vagy nem. De inkább a vagy nem az esélyes.
2019. jan. 30. 11:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Írtál jelenléti ívet? Valószínűleg átcsesztek, jó kis ingyen munkaerő voltál.

Ha ilyen helyre mész akkor kérj jelenléti ívet, meg hogy EFO ba jelentsen be és nap végén adja oda kb-ban a fizetést. Amelyik vállalkozót földhöz vág 5-10 ezer Ft kifizetése az olyan is.

2019. jan. 30. 11:56
 4/5 anonim válasza:
100%

Munltkor voltam egy napot másik helyen dolgozni (van főállásom). Reggel elkerte a srác az adokártyám, és telefonon bejelentett. Nap végén volt egy 1 oldalas szerződés, h egyszerűsített munkavállaló. Rajta volt asszem h 7200 ft a napidíj, majd kp-ba odaadta.

Ha téged is bejelentettek, akoor kérheted. Ha nem, akkor átbasztak.

2019. jan. 30. 12:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

1.- nincs olyan, hogy próbanap - max az egyszerűsített foglalkoztatással kipróbálják, hogy állsz a munkához

2. egyszerűsített foglalkoztatásnál - ahogy írta is az egyik válaszoló: elkérik az adataidat, munkakezdés előtt bejelentenek és nap végén kifizetnek _ ez nem kötelező, ha több napot mész, akkor fizethetnek a végén is.

Ugyanígy nem kötelező munkaszerződést kötni az egyszerűsített foglalkoztatásnál: lehet, de egyáltalán nem kötelező.

Tehát a helyes eljárás az lett volna: reggel adatokat kérnek, bejelent, befizeti utánad a napi 1.000 ft-ot, munka, este kifizet.

Ha nem jelentett be, nem volt jelenléti, stb, akkor sajnos fújhatod - nem nagyon fogod tudni bebizonyítani, hogy ott dolgoztál.

2019. jan. 30. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!