Voltam egy napot dolgozni mondták hogy fizetik a próba napot 15 napja ki kellet volna fizessék nekem meg nagyon nagy szükségem van a pénzre mit tudok tenni?
Írtál jelenléti ívet? Valószínűleg átcsesztek, jó kis ingyen munkaerő voltál.
Ha ilyen helyre mész akkor kérj jelenléti ívet, meg hogy EFO ba jelentsen be és nap végén adja oda kb-ban a fizetést. Amelyik vállalkozót földhöz vág 5-10 ezer Ft kifizetése az olyan is.
Munltkor voltam egy napot másik helyen dolgozni (van főállásom). Reggel elkerte a srác az adokártyám, és telefonon bejelentett. Nap végén volt egy 1 oldalas szerződés, h egyszerűsített munkavállaló. Rajta volt asszem h 7200 ft a napidíj, majd kp-ba odaadta.
Ha téged is bejelentettek, akoor kérheted. Ha nem, akkor átbasztak.
1.- nincs olyan, hogy próbanap - max az egyszerűsített foglalkoztatással kipróbálják, hogy állsz a munkához
2. egyszerűsített foglalkoztatásnál - ahogy írta is az egyik válaszoló: elkérik az adataidat, munkakezdés előtt bejelentenek és nap végén kifizetnek _ ez nem kötelező, ha több napot mész, akkor fizethetnek a végén is.
Ugyanígy nem kötelező munkaszerződést kötni az egyszerűsített foglalkoztatásnál: lehet, de egyáltalán nem kötelező.
Tehát a helyes eljárás az lett volna: reggel adatokat kérnek, bejelent, befizeti utánad a napi 1.000 ft-ot, munka, este kifizet.
Ha nem jelentett be, nem volt jelenléti, stb, akkor sajnos fújhatod - nem nagyon fogod tudni bebizonyítani, hogy ott dolgoztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!